Хаос у Чешкој због корона мера: Воденим топовима на демонстранте, има повређених (Видео)

0

Протести у Чешкој (Фото: Ројтерс)

Чешка полиција употребила је сузавац и водене топове како би растерала више стотина демонстраната у Прагу који су напали полицајце после протеста против нових рестриктивних мера владе ради сузбијања ширења корона вируса.

У сукобима полиције и демонстраната повређено је најмање 20 особа, преноси АП.

На протесту је било више хиљада људи, укључујући фудбалске и хокејашке навијаче који су протестовали против мера међу којима су и забрана спортских такмичења и затварање барова и ресторана.




https://youtu.be/1sHl95AwYg8

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође је забрањено окупљање више од шест особа, али је дозвољено демонстрирање до 500 људи, ако су раздвојени у групе од по 20 и ако носе заштитне маске.




Многи демонстранти нису имали маске. Пошто је полиција саопштила да је њихов број већи од 500, организатори су окончали скуп. Али неки демонстранти су остали на тргу и почели да гађају полицију флашама, каменицама и другим предметима.

У Чешкој се бележи рекордан пораст нових случајева корона вируса претходних недеља и та земља има највећу стопу заражавања у Европи.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *