Имате БОЛНЕ МЕНСТРУАЦИЈЕ? Три чаја из природе решиће проблем за 10 МИНУТА

0

(Фото: Фото: Депозитфото)

Када је реч о лечењу женских болести, пацијенткињама пре свега препоручује да се обрате гинекологу, али се као допунска терапија често могу да се користе препарати лековитог биља.

Менструалне тегобе могу бити толико јаке, да поједине жене не могу да стоје на ногама, нити да се исправе.

Недостатак појединих витамина може да појача женске месечне тегобе, а узимање витамина Б1 односно танина делује на смањење менструалних болова. Овај витамин се налази у готово свим намирницама, а добар извор су суве обогаћене житарице, овсена каша и семенке сунцокрета.



Током великих болова препоручује се и испијање чајева од биљака које садрже доста танина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Током великих болова препоручује се и испијање чајева од биљака које садрже доста танина. Чак и жене које паде од неплодности преласком на лековито биље са других медицинских препарата на крају успеју да остваре трудноћу.

Чајеви који се препоручују су од следећих лековитих биљака: чај од лишћа малине, хајдучке траве, кантариона и од жалфије. Такође, за болне менструације се препоручује и мацинаа трава, која се исто може конзумирати као чај.

Чај од хајдучке траве припрема се тако што кашику хајдучке траве треба прелити са 250 милилитара вруће воде, оставити да одстоји три до пет минута. Може се пити током целог дана.

Чај од лишћа малине припрема од сувог или свежег лишћа малине. Лишће се прелије са 250 милилитара кључале воде у којој треба да одстоји одстоји 10 минута. Пити најмање три пута дневно током тајања менструације.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *