Вучића студије коштају 1.100 евра, може и на рате

0

Александар Вучић кренуо на факултет (Фото: Принтскрипт)

Председник Србије Александар Вучић поново је студент, а жеља да постане тренер коштаће га сваке године тачно 1.100 евра, колико износи школарина на Високој спортској и здравственој школи.

Kако се може видети на сајту ове школе, школарина за студијски програм Основне струковне студије за спортског тренера, коју је одабрао Александар Вучић, кошта тачно 1.100 евра за једну годину. У динарској противвредности то износи око 130.000 динара.

Простом рачуницом долази се до податка да ће председник Србије морати да издвоји нешто више од једне своје месечне плате како би платио трошкове студирања, с обзиром на то да његова месечна примања према подацима Агенције за борбу против корупције износе 157.262 динара.




Kако пише на сајту ове високе школе, председнику Србије је као и осталим студентима дата могућност и да плаћа по већини грађана омиљеној и понекад једино могућој методи – на рате.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Школарина се плаћа у динарској противвредности, при чему се приликом уписа плаћа 250 евра, а остатак у девет једнаких месечних рата (последња рата доспева у јуну наредне године)”, пише на сајту Високе спортске и здравствене школе.

Вучић је, иначе, посао тренера означио као свој младалачки сан и неостварену жељу, коју је сад решио да оствари.




Медији су пренели, а друштвене мреже су биле преплављене фотографијама председника Србије који седи са осталим овогодишњим бруцошима (додуше једини без маске).
Портал Нова. рс донео је и списак предмета који ће учити, распоред часова, које ће га професорке оцењивати, али и исповест студената који су заједно са председником Србије присуствовали уводном предавању.

Прочитајте још:  Руски медији: И Србија међу онима који су гласали за антируску резолуцију

“Kад је ушао, професори су га питали где жели да седне, а он им је одговорио да му је свеједно. Сео је на прво слободно место и слушао пола сата уводног предавања. Директор школе је током свог говора истакао да ће од ове године наш колега бити председник Србије. Признајем, деловало је необично. И баш ме интересује како ће наш нови колега ускладити обавезе и колико ћемо се често сусретати на факултету”, навео је тада један од Вучићевих колега Филип Kораћ.

Остаје да видимо.



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *