Богохулници-коронаверци затворили највећи манастир у Руске Православне Цркве у Татарстану

0

(Фото: pixabay. com)

Раифски Богородичин мушки манастир Руске Православне Цркве Московске патријаршије у Татарстану затворен је за поклонике због COVID-19, пренела је 14. октобра руска информативна агенција „Интерфакс“ (interfax.ru), позивајући се на сајт обитељи.

“С обзиром на тешку епидемиолошку ситуацију, у циљу спречавања заразе коронавирусом, манастир Раифа је затворен за посету на 10 дана. Одлуку о привременом затварању манастира налаже брига за здравље наших драгих парохијана и поклоника”, каже се у саопштењу. Верници се подсећају на могућност да – уз новчану накнаду – достављају спискове са именима за помињање путем манастирског сајта.

Архитектонска целина манастира је најсјајнији споменик древне руске културе у региону Средње Волге. Једна од његових главних светиња је чудотворна копија грузијске иконе Божије Матере „Грузијска“. О манастиру су се бринули многи представници највишег политичког естаблишмента Руске Федерације.



Извор: „Борба за веру“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *