СЕВЕРНА КОРЕЈА УПОЗОРИЛА СВЕТ: Корона стиже у жутој прашини из Кине!

0
кореје

AP Photo / Wong Maye-E

Северна Кореја упозорила је своје грађане да остану у затвореном, наводећи да сезонска жута прашина која долази из Кине може донети нови корона вирус у земљу.

“Како се нове инфекције корона вирусом настављају ширити светом, потреба за суочавањем са жутом прашином и подузимањем основних мера постаје све већа”, пише службени севернокорејски страначки лист Родонг Синмун.

Тврдња да би се вирус који узрокује ковид-19 могао проширити у Северну Кореју из пустиње Гоби, удаљене 1.900 километара, изгледа да није подржана. Два метра физичке дистанце је уобичајено, иако амерички Центар за контролу и превенцију болести наводи да капљице које садрже вирус понекад могу остати у ваздуху сатима.




Севернокорејске новине пишу да би се грађани требали суздржати од активности на отвореном и морају следити смернице за превенцију, попут ношења маски кад излазе напоље, јавио је Ројтерс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Северна Кореја није дала званично обавештење о потврђеним случајевима корона вируса и те тврдње здравствени стручњаци доводе у питање.




Пјонгјанг је увео строгу граничну контролу и мере карантина како би спречио избијање епидемије. Аналитичари кажу да би избијање могло бити погубно за већ економски и политички изоловану земљу.

Државна телевизија КРТ пренела је у раније да жута и ситна прашина могу садржавати штетне састојке, попут тешких метала и патогених микроорганизама, укључујући вирусе.




Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *