Један природни производ који можете набавити уништава ћелије рака у року од 60 минута

0
пчела

Пчеле (Фото: Pixabay)

Медоносне пчеле осим што производе мед, играју пресудну улогу у одржавању здравља природних екосистема, јер служе као опрашивачи који помажу биљкама да се размножавају.

У ствари, медоносне пчеле опрашују више од 100 различитих усева које људи и друге животиње користе за храну. То је еквивалентно преко 90 процената водец́их усева који се гаје широм света.

Испоставило се да медоносне пчеле могу имати и друге функције осим производње меда, одржавања екосистема и осигурања раста здравих усева.




У новој студији, аустралијски и амерички истраживачи закључули су да су медоносне пчеле такође одличан извор агенса против рака.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Отров медоносне пчеле је безбојна кисела течност која се излучује кроз убоде када им прети опасност Садржи бројна једињења са различитим биолошким активностима.

Истраживачи су открили да отров медоносне пчеле и његова главна компонента, мелитин, могу ефикасно да убију ц́елије рака, чак и оне које припадају једној од најагресивнијих врста карцинома.

Отров медоносне пчеле: Отров који би могао спасити животе

Апитерапија је древна медицинска пракса коришц́ења пчелињих производа, меда, полена, прополиса, млеча и пчелињег отрова, у превенцију и лечење болести.

Њени корени сежу још у доба старих Египц́ана. Апитерапија је такође карактеристика традиционалне кинеске медицине. Древни записи описују мед као лек за разне болести, укључујуц́и кашаљ, болове у стомаку, сувоц́у грла, суву кожу и затвор.




Данас је апитерапија популарни комплементарни и алтернативни лек. Kонкретно, терапија пчелињим отровом препозната је по свом потенцијалу за ублажавање симптома болних инфламаторних стања, као што је реуматоидни артритис.

Прочитајте још:  На Новом Зеланду ступио на снагу закон о легалној еутаназији

Остале савремене примене апитерапије укључују лечење мултипле склерозе и инфекција, као природни лек за опекотине, ране и тендонитис.

Према ранијим студијама, пчелињи отров је богат и антиинфламаторним и проупалним једињењима, као и пептидима са својствима ублажавања болова.

Пчелињи отров такође садржи обиље активних ензима, шец́ера, минерала и аминокиселина, од којих су неки повезани са имунопротективним ефектима.

Мелитин, мали протеин састављен од 26 аминокиселина, чини око 50 процената суве масе пчелињег отрова и сматра се једном од његових главних компоненти.




Претходне студије повезивале су антимикробне и антиканцерогене ефекте пчелињег отрова са мелитином, иако се механизми који стоје иза ових активности слабо разумеју.

За своју студију, америчко-аустралијски тим истраживао је антиканцерогена својства отрова медоносне пчеле и мелитина тестирајуц́и како на нормалним ц́елијама дојке, тако и на различитим ц́елијама рака дојке.

Открили су да отров медоносне пчеле и мелитин значајно и брзо смањују одрживост чак и најагресивнијих подтипова канцера.

Упркос токсичним ефектима отрова медоносних пчела и мелитина на ц́елије рака дојке, штета није нанета здравим ц́елијама.

Истраживачи су рекли да су ово обец́авајуц́а средства против рака, која се могу користити у комбинацији са хемотерапијом.



Wебтрибуне.рс

Извори::

ФриендсОфТхеЕартх.ук

УАЕx.еду

WакингТимес.цом

Хиндаwи.цом

АцупунцтуреТодаy.цом

Хеалтхлине.цом 1

МДПИ.цом

Хеалтхлине.цом 2

Натуре.цом

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *