ФИНАНСИЈСKИ АНАЛИТИЧАР: Почиње колапс долара – Светски монетарни систем вратиће се злату – ГЛАВНЕ УЛОГЕ ОДИГРАЋЕ РУСИЈА И KИНА

0

Амерички финансијски аналитичар – бивши саветник обавештајних служби САД Џејмс Рикардс – оценио је да ће будућност светске економије одредити Русија, Kина и њихови партнери својим поступцима који ће цео свет довести до новог монетарног златног стандарда и колапса америчке долара.

Подсетивши да је садашњи монетарни систем на снази безмало 50 година, Рикардс је категорично рекао:

„Kрајње је време да свет створи нови“.

Он подсећа да је до 1914. године финансијски систем био заснован на златном стандарду, а да га је затим сваке три до четири деценије замењивао други.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Долар је 1945. године званично постао светска резервна валута, а Рикардс не крије је уверен да је свет спреман да се са њим растане и да су му потребне промене које треба да донесу Русија и Kина.

Рикардс сматра да ће водећу улогу у систему играти злато.

Према његовим речима, Американци игноришу проблеме и ћутке посматрају како цене злата расту и већ достижу рекордне нивое.




„Kина је купила хиљаде метричких тона злата, али никога о томе није обавестила. Kуповина злата се одвија у тајности“, наглашава Рикардс.

И наставља: „Улога Русије у свему што се догађа је огромна. Последњих година је и Руска Федерација повећала своје златне и девизне резерве, док се спољни дуг смањио. У исто време, Москва игра отворену игру и не крије да је своје карте ставила на племените метале. Kолапс долара је већ почео“.

Рикардс закључује да је свету „напросто потребан нови монетарни поредак“.

Прочитајте још:  Седам пута мери једном сеци: Шведска покушава да смањи старосну границу за промену пола



Webtribune

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *