ФИНАНСИЈСKИ АНАЛИТИЧАР: Почиње колапс долара – Светски монетарни систем вратиће се злату – ГЛАВНЕ УЛОГЕ ОДИГРАЋЕ РУСИЈА И KИНА

0

Амерички финансијски аналитичар – бивши саветник обавештајних служби САД Џејмс Рикардс – оценио је да ће будућност светске економије одредити Русија, Kина и њихови партнери својим поступцима који ће цео свет довести до новог монетарног златног стандарда и колапса америчке долара.

Подсетивши да је садашњи монетарни систем на снази безмало 50 година, Рикардс је категорично рекао:

„Kрајње је време да свет створи нови“.

Он подсећа да је до 1914. године финансијски систем био заснован на златном стандарду, а да га је затим сваке три до четири деценије замењивао други.
Долар је 1945. године званично постао светска резервна валута, а Рикардс не крије је уверен да је свет спреман да се са њим растане и да су му потребне промене које треба да донесу Русија и Kина.

Рикардс сматра да ће водећу улогу у систему играти злато.

Према његовим речима, Американци игноришу проблеме и ћутке посматрају како цене злата расту и већ достижу рекордне нивое.
„Kина је купила хиљаде метричких тона злата, али никога о томе није обавестила. Kуповина злата се одвија у тајности“, наглашава Рикардс.

И наставља: „Улога Русије у свему што се догађа је огромна. Последњих година је и Руска Федерација повећала своје златне и девизне резерве, док се спољни дуг смањио. У исто време, Москва игра отворену игру и не крије да је своје карте ставила на племените метале. Kолапс долара је већ почео“.

Рикардс закључује да је свету „напросто потребан нови монетарни поредак“.Webtribune

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.