НЕKО ће морати ДА ОБЈАСНИ зашто и МЕСЕЦИМА након ХАПШЕЊА KОЛУВИЈЕ пластеници „ЈОВАЊИЦЕ“ светле као ЛАС ВЕГАС!

0

Јовањица

На данашњем наставку главног претреса, у Специјалном суду, већинском власнику пољопривредног добра “Јовањица”, Предрагу Kолувији и још деветоро оптужених за недозвољену производњу и промет опојних дрига, адвокати одбране продубили су недуомице око заплене спорних биљака и опреме, али и први пут отворили питање ко и за какве послеове, месецима након хапшења, користи погоне и пластенике на тој званично запечаћеној локацији.

Сада већ вишедневно излагање адвокатице првоптуженог Kолувије, Зоре Добричанин Никодиновић, данас је започело сумњама око збивања са вештачењем биљака, које су обиловале брзим исправкама првобитноих налаза стручњака.

-Вештачење спорних биљака је почело 17. децембра прошле и завршено 25. марта ове године, што је уредно и потписао вештак Андреј Милетић. Али авај, само дан касније тужоилаштво има примедбу и тражи да се уради исправка, која је урађена, опет, за само један дан, 27. марта. Такође, тако је и Биолошки факултет у априлу вештачио такозване биолошке трагове, али се из њихових обимних налаза тешко шта може зајључити, па смо им онда писали за објашњења, међутим ево одговоре чекамо већ више од шест месеци. То може у оптужницу, иако је немушто, али не а документација да су биљке извожене чак 12 пута у Македонију, где су њихови надлежни стручњаци проценили, да ли има било шта спорно. И још да додам, морам јавности ради, ова оптужница је, како смо израчунали, подигнута на основу анализе тек 0,85, значи мање од један посто, заплењених биљака – наводила је Зора Добричанин Никодиновић а онда се и дотакла, по њој, контроверзних дешавања око рада и опреме на “Јовањици”, након хапшења Kолувије о осталих, оптужених као криминална група:

Прочитајте још:  СВЕ ЋЕ РАДИТИ САМО ДО 17 ЧАСОВА? Доктор Срђа Јанковић открио шта је Кризни штаб предложио Влади Србије




– Од 13. новембра до данас нико, ни запослени до тада, знанично нема приступ на “Јовањицу”, али пластеници су месецима сијају ноћу као да је Лас Вегас! Доставила сам још 17. марта, значи четири месеца након хапшења, и дневну и ноћну фотографију где се јасно види да је тамо нека активност, али нема одговора шта се тамо дешава. Велики рачуни из Електропириврде Србије су престали да стижу тек кад сам затражила одговоре и послала фотографије. Да ли и зато велики део опреме који се налазио на “Јовањици”, а то су лампе, калорифери, рефлектори, фрижидери, грејалице за воду, мешачи за храну и шта још не није на списку опреме са потврде о заплени. Kо поседује или евентуално користи ту опрему, одговоре чекамо месецима. Ради се о веома великим количинама скупе опреме која се морала возилти камионима у неко баш велико складиште, али нико не зна где се то налази, – причала је и питала Зора Добричанин Никодиновић, бранилац првооптуженог сувласнима “Јовањице” Предрага Kолувије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ова питања адвоката одбране временом могу и да личе на неке нове оптужнице ако на њих не буде адекватних, логичних и законски образложених одговора, јер се данас од адвоката одбране могло и сазнати да је очекивани проход, по разним основама, у државни касу Србије од пољпривредног добра “Јовањица” требало да буде преко четири милиона евра!

Глави претрес се наставља ових дана у Специјалном суду, а како након исцрпне припремљене и говорљиве Зоре Добричанин Никодиновић у саставу одбране још “око” других бранилаца, тешко се може предвидети када ће почети искази оптужених на челу са првооптуженим сувласником “Јовањице”, Предрагом Kолувијом. То се несумњиво чека са изузеном пажњом, али ће то јавност, нажалост, сазнавати редуцирано, јер је репортер Глас јавности био и данас, у Специјалном суду, у друштву тек са још двоје колега новинара.

Прочитајте још:  Данас Срби славе АРАНЂЕЛОВДАН: Архангелу Михаилу болесни се моле за оздрављење, а ако видите ПРОСЈАKА будите опрезни

Прочитајте још: 



(Глас јавности)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *