Митрополија потврдила: Амфилохије се упокојио

0

Самозвани Архиепископ Амфилохије (фото: јутјуб скриншот)

Митрополит црногорско приморски Амфилохије је преминуо, потврдила је митрополија на свом сајту.

“У петак 30. октобра 2020 године у 8:20 часова, у Kлиничко Болничком Центру Црне Горе, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско- Приморски и Егзарх светога трона Пећкога г. Амфилохије”, наведено је на сајту МПЦ.

“О свим другим детаљима у вези са сахраном високопреосвећеног Митрополита јавност ће бити ускоро обавијештена. Вечан спомен и Царство Небеско!”, написао је још на сајту.

Подсетимо, неки медији пренели су синоћ да је митрополит црногорско-приморски преминуо услед последица коронавируса. Готово истовемено стигао је деманти из Митрополије црногорско-приморске, одакле је са саопштено да вест није тачна и да је стање митрополита стабилно.

Потом је на сајту МПЦ пренета изјава докторке клинике на којој се лечи митрополит, која је саопштила да његово стање јесте озбиљно али да је он стабилизован.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *