Руска војска ушла у Јерменију и испоручила 142 тоне мистериозног терета

0

Сукоб Јерменије и Азербејџана (Фото: Јутјуб)

Руска летелица која је стигла у Јерменију након почетка војног сукоба у Нагорно-Карабаху могла је тамо да испоручи најновију руску војну опрему. Ову изјаву дао је румунски стручњак Валентин Василеску.

Прва руска летелица са мистериозним теретом слетела је на аеродром 102. руске војне базе у Гјумрију дан након почетка офанзивне операције азербејџанских оружаних снага у Нагорно-Карабашкој републици.

Није поуздано познато шта је тачно испоручио Ан-124, који је полетео из Ростова на Дону, али је авион био приморан да заобиђе постављајући руту кроз Иран и заобилазећи ваздушни простор Азербејџана.




После извесног времена, Ил-80 је стигао у Јерменију са теретом. Према речима Валентина Василескуа, Русија је Гјумрију испоручила 142 тоне терета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ПУТИН ПРВИ ПУТ О КАРАБАХУ: Јерменија је наш савезник, али  (ВИДЕО)

Са великим степеном вероватноће, сматра експерт, руско руководство је у кавкаску земљу распоредило своје најновије системе за електронско ратовање, који се могу тестирати у борбеним условима на позадини авиона 4. генерације, ударних беспилотних летелица и прецизно вођене муниције. Слична тактика је већ успешно тестирана у Сирији.




„За оне који не верују да Руси могу да блокирају фреквенције контроле дронова, имајте на уму да је 1. фебруара 2020. опрема у руској ваздухопловној бази Хмејмим неутралисала огромну групу од десетина беспилотних летелица лансираних истовремено са територијом под контролом милитаната у регији Идлиб“, рекао је Василеску у интервјуу „PolitRussia“, додајући да не треба очекивати директну интервенцију Руске Федерације у сукобу у Карабаху.

Војни стручњак Константин Сивков држи се мало другачијег гледишта. Према његовом мишљењу, после напада Азербејџана на територији Јерменије, Јереван има пуно право да се обрати ОДКБ-у и затражи војну помоћ Русије.

Прочитајте још:  Захарова: Војна помоћ Украјини је непријатељски напад Бугарске на Русију

Прочитај још: 



Извор: borba.info

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *