ДРАМА KОД МАЛОГ ЦРНИЋА: Центар за социјални рад бесправно и без основа отео дете ратном ветерану!

0
Профимедиа

Данас је Центар за социјални рад Мало Црниће одузео малолетно дете (5) породици Топавловић из села Аљудово због наводне лоше материјалне ситуације.

Kако су наши саговорници објаснили, иако је правни заступник “Двери” Марко Ђурђевић, који бесплатно заступа породицу Топавловић, јуче поднео тужбу Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу, и самим тим Центар за социјални рад Мало Црниће требало је да обустави цео поступак док суд не уважи поднету тужбу, данас су под пратњом полиције запослени из Центра за социјални рад Мало Црниће бесправно и без основа на силу отели петогодишње дете.
Иначе, Аљудово је Влашко село, а како тврди наш саговорник: – Породица Топавловић јесте да је сиромашна породица у селу и примају социјалну помоћ, али то је породица која не заслужује да им се дете одузме, а Центар је заправо све учинио да тако буде. Отац одузетог детета је ратни ветеран који је био рањен 99 године на Kосову бранећи своју државу од НАТО агресора, а та иста држава данас му је одузела дете због наводне лоше материјалне ситуације – каже наш саговорник, и додаје да отац одузетог детета Жељко Топавловић, поред социјалне помоћи коју прима од државе, увек ради заједно са својим старијим сином као надничар.

Из Центра за социјални рад смо покушали да добијемо одговоре на питања због чега је тачно дете одузето породици Топавловић и шта је све потребно да им се њихово малолетно дете врати. Питали смо и да ли је Центар помогао породици да побољшају услове живота с обзиром да по њиховом мишљењу породица Топавловић живи у лошим материјалним условима.

Међутим, уместо одговора на ова питања, Центар за социјални рад у Малом Црнићу нам је образложио опште услове и критеријуме из закона по којима се деца измештају из биолошке породице, не поменувши ни у једном делу случај породице Топавловић којој су само пре три сата одузели дете.Tpknews.com

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.