Тражите посао? Сајам послова први пут у онлајн формату

0
апр, извршитеља

(Фото: mpravde.gov.rs)

Сајам послова и праксе “Креирај своју будућност”, за студенте и дипломце техничко-технолошких и природно-математичких факултета одржава се данас и сутра. За 16 година колико постоји, први пут је у онлајн формату.

На заједничком послу су се поново нашле две организације студената технике и електотехнике – ИСТЕК и БЕСТ.

Већ шеснаест година раде на успостављању сарадње универзитета, компанија и студената, како би се спречио одлазак стручних кадрова из земље.

До сада је више од преко 200 компанија подржало пројекат, а годишње Сајам посети више од 5.000 студената.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Постоји више начина на који студенти могу наћи посао, било кроз додатне активности као што су радионице и симулација разговора за посао на данима самог Сајма, кроз разговор са представницима компанија или пријављивањима за отворене позиције као и након Сајма с обзиром да остављају биографије у бази којој компаније имају приступ у наредних годину дана”, објашњава координаторка за односе са јавношћу Ружица Стаменковић.

С обзиром да је сајам у онлајн формату, организатори очекују већу посећеност. У ту сврху, сајт пројекта постаје платформа за комуникацију.

Сајт као платформа за комуникацију са компанијама

Сајт пројекта ће 2. и 3. новембра постати платформа преко које ће студенти моћи да уђу у комуникацију са компанијама и боље упознају представнике компанија.

“Сајам је онлајн и студенти могу да приступе путем својих телефона и рачунара од своје куће. Нагласила бих и национални карактер сајма, односно да је намењен свим студентима свих факултета и универзитета у Србији”, каже координаторка за односе са јавношћу Ружица Стаменковић.

Прочитајте још:  Још старији ћемо ићи у пензију




Кажу да ће сајт сигурно издржати велику посећеност студената.

“Наш тим ИТ-еваца и дивелопера је веома вредно радио на тој платформи, тако да не би требало да буде никакве бриге по том питању”, истиче координатор за односе са компанијама Богдан Удовић.

Тако ће и ове године посетиоци моћи да се упознају са водећим компанијама у нашој земљи, сазнају више о актуелним пословима и праксама, као и која су знања потребна за лакши долазак до посла.



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *