Тражите посао? Сајам послова први пут у онлајн формату

0
(Фото: mpravde.gov.rs)

Сајам послова и праксе „Креирај своју будућност“, за студенте и дипломце техничко-технолошких и природно-математичких факултета одржава се данас и сутра. За 16 година колико постоји, први пут је у онлајн формату.

На заједничком послу су се поново нашле две организације студената технике и електотехнике – ИСТЕК и БЕСТ.

Већ шеснаест година раде на успостављању сарадње универзитета, компанија и студената, како би се спречио одлазак стручних кадрова из земље.

До сада је више од преко 200 компанија подржало пројекат, а годишње Сајам посети више од 5.000 студената.
„Постоји више начина на који студенти могу наћи посао, било кроз додатне активности као што су радионице и симулација разговора за посао на данима самог Сајма, кроз разговор са представницима компанија или пријављивањима за отворене позиције као и након Сајма с обзиром да остављају биографије у бази којој компаније имају приступ у наредних годину дана“, објашњава координаторка за односе са јавношћу Ружица Стаменковић.

С обзиром да је сајам у онлајн формату, организатори очекују већу посећеност. У ту сврху, сајт пројекта постаје платформа за комуникацију.

Сајт као платформа за комуникацију са компанијама

Сајт пројекта ће 2. и 3. новембра постати платформа преко које ће студенти моћи да уђу у комуникацију са компанијама и боље упознају представнике компанија.

„Сајам је онлајн и студенти могу да приступе путем својих телефона и рачунара од своје куће. Нагласила бих и национални карактер сајма, односно да је намењен свим студентима свих факултета и универзитета у Србији“, каже координаторка за односе са јавношћу Ружица Стаменковић.
Кажу да ће сајт сигурно издржати велику посећеност студената.

„Наш тим ИТ-еваца и дивелопера је веома вредно радио на тој платформи, тако да не би требало да буде никакве бриге по том питању“, истиче координатор за односе са компанијама Богдан Удовић.

Тако ће и ове године посетиоци моћи да се упознају са водећим компанијама у нашој земљи, сазнају више о актуелним пословима и праксама, као и која су знања потребна за лакши долазак до посла.РТС

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.