“Град продао зграду жени Звонка Веселиновића”

0

Звонко Веселиновић

Центар за локалну самоуправу (ЦЛС) апеловао је данас да Град Београд обустави продају јавне имовине до успостављања свеобухватног регистра градске имовине и пословног простора, и да након тога постави услове за учествовање на јавним тендерима, као и да обезбеди претходну проверу учесника код Управе за спречавање прања новца.

То удружење грађана саопштио је да је после продаје Палате Београд кипарским инвеститорима повезаним са министром финансија Синишом Малим, Град Београд продао зграду у Улици краља Милутина 54, фирми Рамид д.о.о, чије су власнице супруге бизнисмена Звонка Веселиновића и сувласника кладионица Моззарт.




– Власници фирме Рамид д.о.о. су Љиљана Божовић, супруга контроверзног бизнисмена Звонка Веселиновића и Бојана Томашевић. Директор је Владимир Томашевић, сувласник коцкарнице Моззарт. Kао и за купца Београђанке, адвокат фирме Рамид је Игор Исаиловић, адвокат Синише Малог, који је по наводима из медија, водио послове његових офшор фирми – наводи ЦЛС.

ЦЛС је раније саопштио да је град Београд “случајно или намерно” у финансијским извештајима за 2019. годину изоставио више од 5.000 стамбених и пословних јединица у свом власништву, што по оцени ЦЛС-а “представља ризик да се та имовина неовлашћено употребљава, отуђи или изгуби”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *