Ко још поред здравствених радника има повећан ризик да оболи од короне

0
производи

Pixabay.com

Ново истраживање тима са Харварда показало је да радници у супермаркетима, а посебно касирке имају 20 пута већи ризик да “покупе” корона вирус у односу на општу популацију.

У једном супермаркету у Бостону истраживачи су открили стопу заразе 20 процената у поређењу са стопом од 1,3 одсто у општој популацији.

Више од три четвртине запослених није имала симптоме попут температуре, кашља и отежног дисања.




Штавише, они који су директно имали посла с купцима, попут запослених на каси, имали су пет пута већу вероватноћу да буду позитивни на тесту у односу на њихове колеге.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Видели смо много публикованих студија о изложености запослених, али све су биле засноване на здравственим радницима – истиче др Џастин Јанг, гостујући професор Универзитета Харвард и редовни професор на Медицинском факултету у Бостону – Нико није ни размишљао о осталим делатностима које су пођеднако заступљене у време пандемије корона вируса.

До ових података истраживачи су дошли након што анализирали податке 104 запослених у једном супермаркету у Бостону.

Резултати су показали да је сваки пети запослени био позитиван на корона вирус, а већина њих су управо били запослени на каси. Занимљиво је да 75 одсто њих није имало никакве симптоме.



Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *