Ко још поред здравствених радника има повећан ризик да оболи од короне

0
Pixabay.com

Ново истраживање тима са Харварда показало је да радници у супермаркетима, а посебно касирке имају 20 пута већи ризик да „покупе“ корона вирус у односу на општу популацију.

У једном супермаркету у Бостону истраживачи су открили стопу заразе 20 процената у поређењу са стопом од 1,3 одсто у општој популацији.

Више од три четвртине запослених није имала симптоме попут температуре, кашља и отежног дисања.
Штавише, они који су директно имали посла с купцима, попут запослених на каси, имали су пет пута већу вероватноћу да буду позитивни на тесту у односу на њихове колеге.

– Видели смо много публикованих студија о изложености запослених, али све су биле засноване на здравственим радницима – истиче др Џастин Јанг, гостујући професор Универзитета Харвард и редовни професор на Медицинском факултету у Бостону – Нико није ни размишљао о осталим делатностима које су пођеднако заступљене у време пандемије корона вируса.

До ових података истраживачи су дошли након што анализирали податке 104 запослених у једном супермаркету у Бостону.

Резултати су показали да је сваки пети запослени био позитиван на корона вирус, а већина њих су управо били запослени на каси. Занимљиво је да 75 одсто њих није имало никакве симптоме.Телеграф

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.