5 највећих заблуда о нези коже лица: Овако се не бришу боре и не лече акне!

0

foto: Depositphotos/Goodluz

У данашње време, магазини и сајтови нас затрпавају саветима о нези коже, а често исте добијамо и од својих најбољих пријатеља. То само по себи није лоше, пошто је веома важно имати здраву и лепу кожу, али проблем настаје када савети које добијамо немају упориште у реалности, већ се ради о обичним заблудама које су се из неког разлога прошириле међу људима.

У наредним редовима ћемо вам открити 5 честих савета у вези са негом коже, за које дерматолози кажу да не би требало нипошто да их послушате.

Заблуда #1: Боре је могуће уклонити специјалним вежбама за лице

Ово не само што није тачно, него тренирање мишића лица може да изазове и појаву нових бора!




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заблуда #2: Паста за зубе може смањити оток од бубуљице

Мада паста хлади кожу и може привремено смањити оток, није препоручљиво да је нанесете на лице јер може доћи до његове иритације. Паста за зубе је намењена за зубе и ништа више.

Заблуда #3: Излагање сунчевним зрацима чисти лице од акни

Kада лети добијете боју од сунчања, то ће свакако привремено покрити црвенило акни. Сунце, међутим, неће смањити њихово ширење, јер оно суши масну кожу, која онда као одговор на то, постаје још маснија, и долази до појаве нових акни.

Заблуда #4: Често умивање је добро за кожу лица




Често умивање може да буде шкодљиво по вашу кожу једнако као и недовољно прање лица. Kада се често умивате и након тога бришете пешкиром ви уклањате заштитне слојеве масноће на кожи и тиме је излажете разноразним здравственим ризицима.

Прочитајте још:  ПЧЕЛИЊИ ВОСАК: Ево зашто треба да га имате у кући и осам начина како да га употребите!

Заблуда #5: Није потребно стављати крему за сунчање ако смо цео дан у канцеларији

Чак иако сте унутра цео дан, ипак треба да заштитите своје лице кремом за сунчање. Прозори блокирају неке штетне УВ зраке, али не и све. Kао што вероватно знате, превелика изложеност њима може да доведе до појаве бора, пега од сунца, али и рака коже.



Citymagazine.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *