Тамни колутови око очију су прошлост: Ово је храна која брише подочњаке!

0

(Фото: Shutterstock)

Ако имате тамне подочњаке, знате како они могу покварити укупан утисак и колико је тешко прекрити их шминком. Очи су одлика лица у коју сви гледамо директно када комуницирамо једни с другима; као жаришну тачку наших лица, немогуће их је игнорисати уколико особа не носи сунчане наочаре.

Уз подочњаке можете изгледати уморно када се осец́ате савршено енергично и нездраво када сте добро.

Али зашто се појављују подочњаци и зашто их неки од нас имају, а други немају?

Треба размотрити факторе који су урођени неким људима, затим узроке који су последица начина живота или околности.

Биолошки узроци

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Генетика: Ако имате чланове породице са овим проблемом, већа је вероватноц́а да ћете их имати.

Старост: Старењем кожа око очију постаје све тања и губи масноћу.

Недостатак сна: здравим одраслима је потребно седам до девет сати сна ноц́у; премало сна учини кожу блеђом, што доводи до истакнутијих кругова.

Анемија: Ово стање се јавља због недостатка црвених крвних зрнаца и може довести до осећаја умора и слабости; недостатак гвожђа може изазвати подочњаке, пише Бирдие, преноси Нови лист.

Пушење: Никотин подстиче поремец́аје спавања и може довести до апнеје у сну; делује дехидрирајуће, што доводи до тамних подочњака.

Слаба функција штитне жлезде: недовољна производња хормона штитњаче промовише задржавање течности и кругове око очију.




Алергије: Упала носне шупљине може проузроковати “алергијски сјај”.

Излагање сунцу: Сунце стимулише производњу меланина, што значи да тамни подочњаци могу додатно потамнити.

Екцем: Због инфламаторне природе овог стања, подочњаци могу бити очигледнији током избијања.

Прочитајте још:  Рафаело куглице с јагодама - десерт који ћете правити изнова и изнова... И никад вам неће бити доста!

Kада је реч о неким од узрока, наравно, постоје нека очигледна решења: престаните да пушите, нанесите крему за сунчање и лечите медицинске проблеме попут штитне жлезде и екцема лековима или природном / алтернативном здравственом заштитом. Такође је важно пити довољно воде свакодневно.

Међутим, подочњаци могу трајати чак и ако се позабавите узроцима. Постоји безброј производа за које се тврди да уклањају подочњаке, а неки добро функционишу за краткорочне резултате.

Храна која брише подочњаке на дуже стазе




Парадајз: Иако садржи више антиоксиданата, парадајз је најпознатији по ликопену који парадајзу даје црвену боју. Ликопен помаже у заштити крвних судова и помаже циркулацији крви. Способности да заштите вене испод очију и побољшају циркулацију на том месту додатно помаже кверцетин који садржи.

Kраставци: Ваша прва мисао када видите краставце на овој листи вероватно ц́е бити да их треба ставити на очи. Ово је популаран начин за смањење натечености очију, али краставци су добри и за ваше очи када се уносе. Њихов висок садржај воде помаже у хидратацији подручја испод очију, али што је још важније имају и силицијум диоксид који може појачати производњу колагена. Најбоље што човек може да унесе у тело као помоц́ око капака је наравно – вода. Одржавање стратегије хидратације је уједно борба против старења коже у било ком делу лица.

Семе сусама: Антиоксиданти у семену сусама могу уклонити симптоме умора који могу изазвати подочњаке. Садрже витамин Е за целокупно здравље очију.

Бобице: Тамне бобице попут боровница, црне рибизле и купине садрже антоцијанин – антиоксиданс који храну боји у различите нијансе љубичасте, плаве и црне. Побољшава проток крви у оку и око очију.

Прочитајте још:  Доктори једној групи пацијената преписали СМЕХ, а другој ЛЕКОВЕ: Резултат НЕВЕРОВАТАН



Новилист

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *