Грађанима Велике Британије „могло би се забранити одлазак на посао“ без доказа о вакцинацији против

1
британију

Лондон (Фото: Пиксибај)

Британским радницима могао би бити забрањен рад у пабовима, ресторанима, а можда чак и на другим радним местима ако одбију да приме вакцину против короне!

Разговарајући у подкасту HuffPost UK Commons People, како је приметио Метро, ​​конзервативац Том Тугендат упозорио је да би могао „сигурно доћи дан“ када ће бити потребан доказ о вакцинацији да би се вратио у нормалан живот.

‘Ако вакцинација успе и ако будемо сигурни да је безбедна, а све индикације до сада буду добре, онда сигурно могу видети дан када предузећа кажу: „Слушајте, морате се вратити у канцеларију, а ако нисте вакцинисани не улазите “, додао је.

„И сигурно могу да видим места у којима се траже друштвени сертификати о вакцинацији.“ Међутим, владин мандат над вакцином наводно није на непосредном хоризонту, према министру здравља Мет Ханкоку.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посланик је говорио током недеље како је доказано да је кандидат за вакцину компаније Фајзер 90% ефикасан. Сада се врше припреме за давање убода, а потенцијално и за друге који су још увек у развоју.

Влада је изнела своју стратегију за што брже вакцинисање људи, почевши од оних који су најугроженији или раде на првој линији пандемије. Упркос томе што су неки стручњаци ургирали на владу да усвајање вакцине учини обавезним, министар здравља Мет Ханкокк раније је нагласио да то неће бити случај.

Као што смо приметили прошле недеље, амерички Тицкетмастер планира да верификује статус вакцинисаних учесника концерта или да ли су тестирани негативно на ЦОВИД-19 у року од 24 до 72 сата.

Прочитајте још:  Становници Мариупоља кроз сузе причају како су се нацисти „Азова” покривали људима (ВИДЕО)




Посланик Тугендат, који председава спољнополитичким комитетом, такође је указао на инострана путовања као још један пример индустрије која већ захтева доказе о вакцинацији за посетиоце који покушавају да уђу у одређене земље.

„Сећам се када сам путовао више него сада – када одлазите у одређене земље морали сте да покажете потврду о жутој грозници, а ако нисте имали потврду о жутој грозници, нисте смели у земљу и то је било то, “рекао је Тугендат, додајући” Није било дебата, није било жалби и није било даљих захтева. И видим ситуацију у којој јесте, наравно да сте слободни да немате вакцину, али постоје последице. ”

На питање да ли мисли да би јавни превоз и сличне услуге могли следити пример у захтевању ‘пасоша имунитета’, одговорио је “Зависило би шта су јавне службе, и ко и када, па не бих желео да почињем да предвиђам.”

Васељенска


[table id=1 /]




За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *