ЦВЕКЛА јача имунитет, али добра је и због ОВОГА!

0

(Фото: Profimedia)

Богата витаминима, минералима и влакнима, цвекла је прави “еликсир здравља”. Нутриционисти је посебно препоручују у дијеталној исхрани, за чишћење организама од токсина и јачање имунитета.

Садржи готово све важне минерале – калијум, калцијум, фосфор, натријум, магнезијум, гвожђе, бакар, манган, флуор, јод, сумпор, литијум и бром, као и витамине Ц, Б1, Б2 и Б12.

СВЕ ЋЕ РАДИТИ САМО ДО 17 ЧАСОВА? Доктор Срђа Јанковић открио шта је Кризни штаб предложио Влади Србије

Истраживања су показала да редовно конзумирање цвекле спречава губљење минерала из костију и зуба, успорава старење и појаву атеросклерозе, подстиче рад црева.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Захваљујући бетанину и бетаину, поспешује размену материја, регулише крвни притисак, снижава ниво холестерола, чува крвне судове и подстиче рад јетре. Будући да садржи већу количину гвожђа и пигмент антоцијан који јој даје црвену боју, цвекла је изузетно корисна у лечењу малокрвности.

Препоручује се и у случају грипа, бронхитиса, упале плућа и болести жучи и желуца. И то није све. Ово лековито поврће благотворно делује на нерве и рад мозга.


[table id=1 /]


Новости



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *