Направите уље од ђумбира – помаже код вироза, стреса…

0

Depositphotos/22ImagesStudio

Есенцијално уље ђумбира најчешће се користи за инхалацију како би се олакшали симптоми прехладе и грипа. Једноставно се дода у врућу воду, глава се прекрије пешкиром и удише се пара. Међутим, ово уље одлично је и за масажу тела, посебно за опуштање након великог стреса.

Есенцијално уље овог здравог корена може да се купи у свакој боље снабдевеној продавници, али исто тако може да се направи и код куће од два састојака које ћете пронаћи у свакој радњи – од ђумбира и маслиновог уља!




Рецепт:

Насеците ђумбир заједно с кором, тако да напуните шољу од 2,4 дл. Потом у ватросталну посуду сипајте шољу и по маслиновог уља и додајте ђумбир. Ставите то у рерну и оставите око два сата на температури од неких 70 степени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Потом у цедиљку ставите чисту газу и процедите уље. На крају газу рукама стисните како бисте исцедили што више тога. Уље сипајте у теглу и ставите датум када сте га направили. Обично може да се употребљава око шест месеци. Чувајте га на тамном и хладном месту, преноси леаф.тв.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *