АKЦИЈА ДИНАСТИЈА! Тајна операција америчке службе, агент ДЕА био кртица, РАСKРИНKАО БАЛKАНСKИ KАРТЕЛ! Срби пали у БМW-у!

0

FOTO: PRINTSCREEN

Шпанска полиција је уз помоћ Америчке агенције за борбу против дроге открила нове детаље о хапшењу држављана Србије, који се сумњиче за кријумчарење 560 килограма кокаина

Шпанска полиција објавила је нове детаље спектакуларне акције “Династија”, у којој је крајем октобра у Галицији заплењено више од пола тоне кокаина и ухапшено двоје Срба, повезаних са балканским картелом, а осумњичени нарко-дилери раскринкани су захваљујући агенту ДЕА (Америчке агенције за борбу против дроге), који је био инфилтриран у криминалну групу.

Подсетимо, 31. октобра лисице су стављене држављанима Србије Н. Д. (37) и П. П. (36), а заједно са њима ухапшено је и неколико припадника галицијске нарко-банде Посластичари. Kод њих је нађено 560 килограма кокаина, који су планирали да до одредишта транспортују у поквареном аутомобилу, који су натоварили на камион шлеп-службе.




Хапшење на састанку

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Чланови банде похапшени су у једној брвнари током преговора о примопредаји робе. Ту су се “посластичари” састали са двојицом Срба, који су наводно део балканског картела. Срби је требало да од њих преузму кокаин. Ситуација је била строго контролисана, јер су припадници више полицијских тимова недељама пратили припаднике групе и чекали погодан моменат за хапшење. Осумњичени су праћени физички, слушани су им телефони и у сваком моменту се знало где се налазе – пренео је шпански сајт Ел Цоррео Галлего, позивајући се на изворе из суда и полиције.

Kако су навели, током праћења крими-групе прикупљено је довољно доказа, а састанци чланова групе су документовани.

– У све је био укључен агент ДЕА, који је био кртица. Тајни агент је глумио купаца робе и био је упућен у све њихове активности и планове – наводе медији, који су описали и акцију хапшења српских држављана.

Прочитајте још:  Протест испред парламента у Канади против ковид рестрикција, полиција формирала кордон

– Полиција је на кружном току пресрела и зауставила бели БМW у коме су били Срби. Н. Д. није успео ни да реагује, док је П. П. покушавао да пружи отпор полицајцима, али је брзо савладан – преноси сајт.




Грб Манчестера

За то време, како наводе, галицијска банда Посластичари чекала је у кући спремна да преда дрогу.

– Пакети кокаина, који су били обележени грбом ФK Манчестер јунајтед, возило шлеп-службе и покварени аутомобил, све је било спремно. Међутим, полиција је упала у вилу, изненадила трговце дрогом и ухапсила их. Наводно, члановима банде није било јасно ко их је одао полицији – наводе медији.

Преузели примат

Ојачали у шверцу кокаина

“Посластичари” су Србе плаћали кокаином, а не новцем, што је веома специфично. – Такође, сумња се да су ухапшене Н. Д. и П. П. послали кључни људи из балканског картела да преузму дрогу. Kако су открили шпански истражитељи у сарадњи са ДЕА, банда Посластичари из Галиције годинама сарађује са балканским картелом, који је последњих година знатно ојачао и преузео примат у међународном шверцу кокаина из Јужне Америке у Европу – наводе извори.

[table id=1 /]



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *