ОДРИЧУ СЕ УХАПШЕНИХ ЧЛАНОВА ДА БИ ГЛУМИЛИ ЧИСТОТУ! Ово су докази да је бахати пуцач из скупоценог “поршеа” нераздвојни ПРАТИЛАЦ ВОЂЕ ЛЕВИЈАТАНА

0

Левијатан

Милош Андрејевић (28), који је у уторак ухапшен када се на улици, због саобраћајног сукоба, потукао са другим возачем, а потом запуцао у ваздух, близак је пријатељ Павља Бихалија, вође “Левијатана”, а и део те групе, што показује мноштво доказа јавно доступних на интернету.

Бихали у реаговању који је послао редакцији “Блица” тврди да се ухапшени Андрејевић и он друже, али да он “никада није био члан Левијатана” и да никад није учествовао у акцијама ове организације.

Ово није први пут да се вођа “Левијатана” оглашава у јавности и “одговорно тврди” супротно од медија и полиције. Одбацује очигледне и лако проверљиве чињенице, игнорише реалност, љути се на новинаре и износи своју истину. Не пропушта да се огласи посебно у оним приликама које сведоче да припадници “Левијатана” нису момци којима је једини интерес добробит животиња и враћање миграната у кампове.




Шта кажу чињенице?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бихали прича једно, а чињенице, по обичају, указују на нешто сасвим другачије.

Пре свега, ухапшени Милош Андрејевић је дивљао у скупоценом “поршеу”, тукао се због саобраћајног спора, пуцао из пиштоља за који нема овлашћење. Приликом претреса његовог стана, припадници МУП-а нашли су му и полицијску значку! А Андрејевића, за кога Бихали тврди да не учествује у акцијама “Левијатана”, упознајемо управо као припадника “Левијатана” искључиво захваљујући Бихалију који се својом екипом често хвали на Фејсбуку.

Ево примера. После једне прозивке да се припадници “Левијатана” крију иза црних маски, Бихали објављује фотографију “левијатанаца” који су показали своје ликове. На слици је, наравно, и возач “поршеа” са дебелим досијеом – Милош Андрејевић.

Прочитајте још:  Економски рај: Цене на Копаонику папрене ове године

Pavle Bihali i Miloš Andrejević

“За оне који вичу да носимо маске, ево без маски набијемо вас на к….”, зачинио је Бихали објаву фотографије.

Ево га опет… И опет

На другој фотографији, у нешто углађенијем издању, у оделима, ухапшени Андрејевић је опет поред Бихалија који је у објави открио да је на слици екипа која ће се у појединим општинама бринути, наравно, око права животиња.

Miloš Andrejević i Pavle Bihali

Примери Андрејевића у мрежи “левијатанаца” се само нижу. У лежернијем издању, сви са маскама на лицу и капуљачама на глави, у кафеу седи десетак момака. Према Бихалијевом потпису фотографије, сви су они “национална одбрана Левијатан”.




Међу њима и ухапшени Андрејевић. Он је чак и најуочљивији, јер је једини у мајици кратких рукава, без капуљаче. Kао и остали “левијатанци”, показује исти знак руком који користи овај покрет.

Miloš Andrejević i "levijatanci"

Kом Бихалију веровати? И када?

Ипак, Бихали у одговору “Блицу” одговорно тврди да особа којом се хвалио као чланом “Левијатана” није његов део, и то “никада”.

Сада, ођедном, ни фотографије нису доказ, а ни оно што је сам писао испод њих. Отуда се намеће питање: када Бихали говори истину, а када не? Илити: зашто се одриче својих људи и шта тиме покушава да сакрије?

У овом случају, све бројне чињенице – “порше” који вози Андрејевић, витлање недозвољеним оружјем, туча и дивљање – не уклапају се у слику покрета коју Бихали жели у јавности. Да су “левијатанци” храбри, одани, часни, да им новац није мотив, да никога не туку и да реагују само на неправду.

Све је, заиста, лако проверљиво

Бихали је доскочио “Блицу” у одговору на наш први текст о ухапшеном Андрејевићу тврдњом да не разликујемо Фондацију “Левијатан” од Покрета “Левијатан”.

Прочитајте још:  Линта: Рушењем споменика поручују Србима да се иселе!

Miloš Andrejević sa "levijatancima"

“Све је лако проверљиво у Агенцији за привредне регистре јер је реч о два засебна правна субјекта”, пише Бихали.

Иако се нисмо ни бавили овом тематиком у тексту на који реагује, признајемо, рекао је истину, јер је лако проверљиво. Само што су, међутим, “два засебна правна субјекта” на истој адреси и исти им је правни заступник – лично Бихали.

Час напада, час сарађује, час се нуди

Осим што се игра правдом и законом, те одлучује ко је за “научити памети” или за “одробијати”, Бихали се у слободно време вешто игра речима. Често замењује тезе, па су по потреби сви ти момци у црном “Левијатан”, али и нису “Левијатан”. Прао се од њихових акција, јавно тврдио нешто што би се потом испостављало као нетачно.

Бихали није доследан ни када је реч о државним органима. Час их напада, час сарађује, час се нуди.

Једном приликом је навео да “Левијатан” “прихвата позив“ државе и да су на располагању полицији и војсци.

“Такође ћемо се бавити контролом (друштвених) мрежа у смислу превенције ширења панике, лажних вести и имамо ингеренцију за реаговање у смислу моменталног прослеђивања службама са којима имамо утврђену линију”, писало је у обраћању “Левијатана”

МУП је то демантовао:

“Министарство унутрашњих послова нема никакав споразум ни са једном организацијом у вези са наведеним темама (спречавањем ширења коронавируса)”.

Панцири, претње, премлаћивања

Због велике жеље да “Левијатан” представи чистим попут сузе, Бихали воли да тврди да се “ниједан спор не води против њиховог покрета, нити је икада у историји поднесена иједна кривична пријава против њих”:

Прочитајте још:  Живко Кораћ - Последњи војник Републике Српске Крајине

Ево шта кажу чињенице:

Јул 2018: У току ноћи у опсежној акцији полицијских инспектора у центру града, ухапшен је Павле Бихали, вођа Покрета “Левијатан”, као и један члан његовог обезбеђења Ђ. И. Бихали је код себе имао кратки панцир…




Новембар 2018: Павле Бихали и Александар Буханац, вође групе “Левијатан”, приведени су јуче због претњи на интернету. Они су ухапшени по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду због постојања сумње да су извршили кривично дело угрожавање сигурности. Бихали и Буханац су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

Мај 2020: Филип Радовановић, члан покрета “Левијатан”, упао је почетком маја колима у мигрантски центар у Обреновцу, емитујући све то уживо на Фејсбуку. Радовановић је склопио споразум о признању кривице са основним тужиоцем, којим је осуђен на осам месеци затвора. Бихали признаје да је Радовановић члан “Левијатана”, али додаје: “Младић је све урадио као соло играч”.

Октобар 2020: По налогу Првог основног тужилаштва у Београду полиција је ухапсила шест припадника групе “Левијатан” због сумње да су малтретирали и претукли оштећеног М. Б. који је на Фејсбуку написао да је Бихали “дудлач”. Ухапшенима се ставља на терет насилничко понашање, док се један од њих терети за угрожавање сигурности.

[table id=1 /]



Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *