Фриленсери: Принудна наплата пореза је неспроводива, преговори једино решење

0

Pixabay

Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ) је испред иницијативе “Не уништавајте фриленсере” оценило корисном најаву Министарства финансија да ће се о њиховим предлозима разговарати идуће године када се буде припремао нови сет Закона о порезу на доходак грађана.

Kако преноси агенција Бета, УЗУЗ је саопштио да ће проблем који постоји погодити велики број породица и да би најава Пореске управе о наплати неспорно угрозила егзистенцију многих.

“Такође и више је него очигледно да Пореска управа нема капацитете да изврши наплату свих пореза који нису наплаћивани последњих 5 година. Јасно је да би наплата погодила само неке делове фриленс заједнице и имали бисмо на делу неједнаку примену закона”, навели су из УЗУЗ-а.




Истакли су да није спорно то што закон мора да се примењује, али за његово не примењивање 5 година нису одговорни само они на које се закон односи већ и они који су дужни да га примењују.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Преговори о постизању адекватног решења једини су пут за решавање овог проблема. Истовремено сматрамо да се отвара велика шанса да адекватним пореским третманом Србија постане земља која препознаје потенцијал послова који се обављају онлајн, што би могла постати значајна развојна шанса”, казали су из УЗУЗ-а.

Они су позвали грађане да наставе са потписивањем петиције “Не уништавајте фриленсере” како би дошли до 30.000 потписа, што је једнако броју потребном за предлагање званичног закона путем грађанске иницијативе.

“Удружење за заштиту уставности и законитости, Удружење фриленсера и предузетника и Тим ‘Kрени – Промени’ предложиће одређена пореска решења која би требала да прати измена закона”, каже се у саопштењу.

Прочитајте још:  Приштина удара на кључни стуб опстанка Срба на Косову и Метохију

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *