Мистериозна болест која хара Индијом однела прву жртву, расте број оболелих ― лекари збуњени

0

(Фото: Tanjug/AP )

Мистериозна болест која се појавила у Индији алармирала је тамошње званичнике, лекаре и јавност, а вест се проширила широм света.

Премијер савезне индијске државе Андра Прадеш Јаган Мохан Реџи посетио је болницу у коју су примљене стотине људи са симптомима мучнине, вртоглавице и епилепсије. Он је пацијентима обећао сву потребну помоћ.

Лекари у индијском граду Елуру у држави Андра Прадеш збуњени су због мистериозне болести која се појавила пре три дана. Најмање 345 људи жалило се на симптоме епилепсије, вртоглавицу, повраћање и појављивање пене у устима, рекао је медицински званичник за Спутњик.



Он је нагласио да је прерано да се било шта каже на ову тему.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Тимови раде на утврђивању узрока болести. Једна особа је до сада умрла, али већина пацијената се осећала нормално и опорављала се“, рекао је лекар.

Он је одбацио наводе о загађењу воде, наглашавајући да су и људи који не конзумирају воду из градског водовода такође оболели.

„До сада се болест није ширила са једне особе на другу, а појавила се код пацијената различите старосне доби. Оболели су и људи из подручја у којима се не дистрибуира вода из Елуруа. Чак и они који свакодневно пију само минералну воду су хоспитализовани“, додао је он.
Индијско Министарство здравља основало је одбор за истраживање мистериозне болести у граду Елуру и његовој околини.

Тим лекара из главне индијске болнице и истраживачке установе Институт медицинских наука Индије тренутно посећује Елуру како би открио узрок неидентификоване болести.



Лекари би требало да предају прелиминарни извештај до уторка увече.

Прочитајте још:  Олимпијска шампионка у синхроном пливању Марина Гољадкина: Рођена сам у Доњецку и годинама живела под гранатама. Не могу да верујем да Запад има тако различите аршине према цивилним жртвама у Донбасу и остатку Украјине

У међувремену, заменик премијера и министар здравља Ала Кали Кришна Сринивас рекао је да су узорци крви пацијената испитани и да нису откривене вирусне инфекције.

„Пацијенти су, у ствари, тестирани и на вирус корона и сви резултати тестова су били негативни“, рекао је Сринивас медијима.

Како је раније објављено, мистериозна болест која се појавила у Индији код обелелих изазива губитак светсти након појаве првих симптома. Узрок болести тек треба да се утврди.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *