Србија поражена од Хрватске у драматичном финишу!

0

Женска рукометна репрезентација Србије је поражена у од Хрватске у трећој утакмици Европског првенства резултатом 25:24 и за пролаз даље је неопходно да селекција Мађарске победи екипу Холандије.

Србија је имала прилику да дође до изједначења и једног бода који би је одвео у другу фазу такмичења, али су се српске рукометашице спетљале у последњем нападу и пропустиле прилику да поравнају резултат.

Због тога, мораће да чекају исход утакмице између Мађарске и Холандије, друге две екипе из групе.

Српска екипа је повела преко Јоване Стојиљковић, али је потом Хрватска преузела контролу и стигла до предности.

Ипак, Србија је серијом од пет голова стигла до вођства од 13:9, међутим до полувремена су ривалке стигле до изједначења 14:14 на полувремену.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Уследила је резултатска клацкалица, низала су се изједначења, али је деловала да је хрватска екипа у бољем ритму.

То се и доказало пошто Србија чак 13 минута није успела да постигне погодак, што је Хрватској омогућило да у неколико наврата стекне и по два гола предности.

У финалном минуту је селектор Љубомир Обрадовић тражио од својих изабраница да не изгубе лопту и упуте шут на гол, при резултату 25:24 за Хрватску, али се догодило све супротно.

Кристина Лишчевић је преузела одговорност, покушала потом да организује акцију, али је изгубила посед после чега није било више времена за поправни.

Најефикаснија у српском тиму била је Катарина Крпеж-Слежак са пет голова, Јелена Лавко и Јована Стојиљковић су постигле по четири, а Лишчевић, Слађана Поп-Лазић и Јелена Трифуновић по три.

Прочитајте још:  Американци веома болесним захтевима уцењују Ђоковића!

На другој страни је боља од осталих била Дора Крсник са шест погодака.

Наше даме у првом сусрету изненадиле су актуелног шампиона света, репрезентацију Холандије, међутим дан касније претрпеле су тежак пораз од Мађарске.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *