Предлог за ПОСНИ РУЧАK: Суве паприке пуњене празиликом и пиринчем, а запечене са киселим купусом

0

Foto: Shutterstock

Спој ових намирница учиниће ово јело невероватно укусним.

Састојци:

веза сувих паприка
5-6 празилука (користи се и бели и зелени део)
шоља пиринча
главица киселог купуса
со и бибер

Припрема:

Суве паприке попарите. Прокључалу воду прелијте преко паприка, оставите до минут највише, чисто да их стерилишете и да мало омекшају. Не треба да буду као куване или да се распадну, али то диктира и квалитет паприка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Празилук продинстајте, ако је потребно доливајте мало воде да се не би залепио. Побиберите и посолите мало. После пар минута додајте пиринач (или неке друге житарице). Сами процените колико вам пиринча треба, прилагодите количину. Пиринач не кувајте, само продинстајте минут са празилуком.

Пуните паприке пажљиво да се не би исцепале. На дно плеха, који сте мало намастили, ставите листове киселог купуса. Не штедите, може и један ред, али слободно ставите и више. Онда ређајте напуњене паприке. Мора да буде један ред. Прекријте паприке такође листовима киселог купуса. Сипајте воде до половине паприка или мало више. Није поента да пливају, али мора имати довољно док се пеку у рерни, део ће да испари, део ће упити пиринач.

Ставите их у загрејану рерну на 220°Ц. После неких пола сата, смањите рерну на 200°Ц и пеците још мимимум сат и по. Сва вода мора да уври, а купус да се горе смежура. Ако на пола кувања видите да нема воде уопште, додајте слободно мало, да се паприке не би само сушиле, а пиринач остане некуван.

[table id=1 /]

Прочитајте још:  Пица са домаћим тестом и укусним надевом (ВИДЕО)



Извор: хронокухиња

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *