ИРАН ОПРАШТА ЕРДОГАНУ НАПАД НА СУВЕРЕНИТЕТ: Такав је, воли да рецитује

0

Хасан Рохани (Фото: Јутјуб)

Председник Ирана Хасан Рохани рекао је да би Техеран могао да пређе преко несугласица са Анкаром, након што је турски председник Реџеп Тајип Ердоган рецитовао песму током војне параде у Бакуу прошле недеље, коју је Техеран оценио као “претњу за територијални интегритет Ирана”.

Иран је позвао турског амбасадора прошле недеље након што је Реџеп Тајип Ердоган рецитовао азербејџанско-иранску песму, у којој се жали за поделом азербејџанске територије између Русије и Ирана, пренео је Ројтерс.

Техеран је био забринут због његових опаски у којима се доводи у сумњу територијални интегритет, јер би то могло да изазове “сепаратизам код азербејџанске мањине”.




“Према мом мишљењу, објашњење које су турски званичници дали је довољно да можемо да кренемо даље, али став нашег народа нам је такође важан”, рекао је Рохани на конференцији за новинаре у Техерану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је додао да је, на основу његовог познавања Ердогана, “мало вероватно да је имао намеру да увреди ирански територијални интегритет”.

“Ердоган је такав, увек воли да рецитује песме”, рекао је Рохани.

Азербејџанци представљају највећу националну мањину у Ирану, а говоре веома сличан језик као Турци.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *