Русима забрањено коришћење имена, заставе и химне

0

(фото: © AFP / Brendan Smialowski / RT)

Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани донео је у четвртак одлуку да Русија на наредне две смотре на Олимпијским играма не може да користи своју заставу, име и химну.

Забрана се односи и на све светске шампионате који ће бити одржани у наредне две године иако је Светска анти-допинг агенција предлагала да казна буде изречена на четири године.

Русији је уз то забрањено да истиче кандидатуру за домаћинство било ког светског спортског догађаја у наредне две године.




Руски спортисти ће моћи да учествују на Олимпијским играма у Токију као и на Светском првенству у Kатару уколико не буде поновљених позитивних тестова на допинг контролама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Део пресуде ЦАС може се сматрати и минималном победом Русије јер иако не могу да наступају под својим именом, могу на спортској опреми да имају исписано име земље али под условом да истом величином поред тога буде исписано “неутрални спортисти” или “неутрални тим”.

На све ово, Русија мора да плати 930.000 евра Светској анти-допинг агенцији са којом је пред ЦАС била у спору.

И поред тога ово остаје најстрожа казна која је изречена Русији од када су почеле да се развијају приче о организованом и од државе подржаном допингу.

[table id=1 /]



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *