Великохрватски диктатор-хегемониста Јосип Броз „Тито“ био папин почасни каноник

0

Председник Републике Јосип Броз Тито упутио је папи Павлу VI следећи телеграм: ‘Годишњица крнуисања Ваше Светости пружа ми пријатну прилику да Вам упутим искрене честитке са жељама за дуг живот, добро здравље и сталан успјех Ваших племенитих настојања у корист правде, напретка човечанства и очувања мира у свијету

Београдски лист, „Борба“, од 30. јуна 1971. године донео је честитку папи Павлу Шестом , коју је упитио пилигрински фратар, поклоник св. Госпе Фатимске, Малешки витез и његов ПОЧАСНИ КАНОНИК Јосип Броз „Тито“, где стоји:

„Честитка председника Тита папи Павлу

Председник Републике Јосип Броз Тито упутио је папи Павлу VI следећи телеграм:
‘Годишњица крнуисања Ваше Светости пружа ми пријатну прилику да Вам упутим искрене честитке са жељама за дуг живот, добро здравље и сталан успјех Ваших племенитих настојања у корист правде, напретка човечанства и очувања мира у свијету’…“ (Види: Честитка председника Тита папи Павлу…, „БОРБА“, Београд, 30. јун 1971).




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Полазећи од чињенице да је у швајцарском листу, „Tages anziger“, који стоји под утицајем швајцарске масонске ложе „АЛПИНА“, објављена фотографија великохрватског диктатора-хегемонисте у униформи Малтешког витеза… (Види: „Tages anziger“, Цирицх, Швајцарска од 30. марта 1971). Такође, у хрватском листу, „Даница“ и на порталу „Хрватског фокуса“, објављени су пасуси о „Титу“, где дословно, стоји:

„Већ је био у припреми ‘Протокол о сурадњи Београда и Ватикана“, који је и потписан наредне године, 1966. Но, то је био тек почетак ‘уређења односа Ватикан – Југославија’. У ожујку 1971. Тито је позван у посјет папи Павлу VI. који му је додијелио повељу ‘Почасног каноника Завода св. Јеронима’. Емиграција је била запрепаштена, више свећеници него ли обични вјерници.

Прочитајте још:  Америчке корпорације сукобљавају се у борби за вештачку интелигенцију

У ‘Хрватској Држави’ Бранка Јелића сам дао објавити у броју од 8. 12. 1970. чланак под насловом: „Хоће ли кардинал Степинац бити избачен из Катедрале“, уз цитате оштрих протимби пок. кардинала било каквој сурадњи с комунистичким режимом (Види: Мирко Видовић, »Хрватски фокус«, 26. 11. 2010 – пасус о Титу и папи Павлу VI; Тито био папин почасни каноник, http://скк.срб/2017/03/10/tito-kanonik/…).

У овом контексту указао бих на пасус из мог чланка о Крунославу Драгановићу, Брозовом и Павелићевом емисару у Ватикану, где између осталог, стоји:

„Драгановић је у свемоћном Ватикану учинио велику услугу Јосипу Брозу Титу, реакционарном лакеју западно-европских и америчких обавештајних сервиса, који је крунисан у току 1971. године са титулом “ПОЧАСНОГ КАНОНИКА” – цркве св. Јеронима у Риму. Папа је Брозу доделио и привилегије, које је имао и аустријски Цар над Хрватима…“ (Види: Католичка црква у Југославији, Хрватски тједник “Даница”, од 29 рујна/септембра 1971, Chicago, Illinois; Исто: Анте Јерић, “Свића”, број 135, Dalmatian publishing company, New York, 1971; Тито био папин почасни каноник, http://скк.срб/2017/03/10/tito-). ).

[table id=1 /]



Извор: https://www.in4s.net/

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *