Око 3.000 просветара заражено короном или у самоизолацији

0

(Фото: Pixabay)

Унија синдиката просветних радника Србије (УСПРС) саопштила је да се број просветара који су заражени или у изолацији због сумњи да су заражени корона вирусом удвостручио у протекле две недеље, односно да десетина свих запослених одсуствује са посла због ЦОВИД-19.

УСПРС је навео данас да је пре две седмице нешто више од 2,5 процената запослених у просвети било заражено корона вирусом и да је исто толико запослених било у изолацији.

Према њиховим сазнањима, у петак 18. децембра, близу шест процената просветара је било заражено, а нешто мање од четири одсто се налази у изолацији, укупно 3.000 особа.




“Да ли су претходне две седмице оствариле своју сврху и коју, треба пре свега да каже Kризни штаб, који нас никада и није консултовао у вези са подацима. Имају ли они своје бројке или немају, то не знамо, али је јасно да смо превише ризиковали, јер је ових 3.000 људи, заразило још дупло толико, што својих укућана, што ђака, што родитеља својих ђака”, наведено је у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

УСПРС је још једном због тренутне ситуације апеловао да се од понедељка не држе родитељски састанци, већ да о оценама своје деце родитељи буду обавештевани онлајн.

[table id=1 /]



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *