(Фото: pixabay. com)

ЧАК СУ И ЈЕРЕТИЧКУ ЕВРОПУ ЊЕГОВЕ СЛУГЕ ПОТПУНО ЗАТВОРИЛЕ

Током протеклог дана, број нових случајева COVID-19 у свету наводно је премашио 700 хиљада. Ово је још једном лажно констатовала Антихристова „Светска здравствена организација“. У међувремену, у Великој Британији наводно проучавају нову верзију коронавируса, који се брзо шири широм земље, а Италија се припрема за потпуно закључавање.
На римској железничкој станици Термини, вруће је предбожићно време. Италијани покушавају да ускоче у последњи воз како би имали времена да отпутују за празнике. Остали су последњи дани мање-више слободног кретања по земљи. „Дежурамо даноноћно. Од понедељка ћемо морати да проверавамо оправданост разлога за путовање. Иако, наравно, сви разумемо да грађани желе да дођу до својих најмилијих“, објашњава полицијски портпарол.

Од 24. децембра до 6. јануара цела Италија постаће „црвена зона“. Уводи се општенационални „локдаун“, сличан оном из марта. Забрањено је непотребно напуштање куће. Власти охрабрују да се „назире крај ноћне море“, а пред крај године у Италији, као и у другим европским земљама, почеће вакцинација.

Неће бити забаве за Божић. У Швајцарској су ресторани затворени од уторка на месец дана. У Словачкој је на снагу ступила забрана напуштања куће без виталне потребе. У Аустрији су у новогодишњој ноћи забранили излазак на улицу и паљење ватромета. У Шведској ће први пут у читавој пандемији постати обавезно ношење маски у превозу.

Лондон и југоисток Велике Британије у недељу ће имати ограничења највишег – четвртог степена. Обећане божићне паузе се отказују. Разлог томе је не само повећање стопе обољевања, већ и наводно најновија открића научника (овде:).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  СKАНДАЛ:Смањују плате здравственим радницима у самоизолацији




„Изгледа да је тренутни скок последица нове варијације вируса о којој смо сазнали ове недеље. За сада нема доказа да узрокује теже болести или већи морталитет, али чини се да је ова нова варијанта вируса знатно заразнија. Према прелиминарним проценама, преноси се 70 одсто брже од редовног коронавируса“, рекао је премијер Борис Џонсон.

Бењамин Нетањаху се вакцинише пред фото и телевизијским камерама – први у Израелу. Поступак је спроведен уживо, пошто је премијер желео да пружи лични пример. Примеру шефа кабинета, следовао је министар здравља. Обећао је да ће свеопшта вакцинација почети 20. децембра. Истовремено, уводи се обавезан 14-дневни карантин за оне који долазе из целог света.

На другом крају планете такође нема склоништа од заразе. Такозване северне плаже Сиднеја стављене су у карантин. То је због избијања болести која је идентификована након масовног тестирања посетилаца теретани.

„Враћамо се ограничењима која су била на снази у марту. Можете напустити свој дом само у важне сврхе, као што су посао, помоћ вољеним особама, физичко вежбање или куповина намирница. Овај поступак ће бити на снази до среде у поноћ. Ово ће свима нама пружити прилику да некако прославимо Божић“, рекла је Гледис Бережеклијан, премијерка Новог Јужног Велса.

„Нећемо се затварити“, скандирају власници предузећа у бразилском одмаралишту Бузиос. Према прелиминарној судској одлуци, туристи морају напустити град на врхунцу сезоне. Од почетка децембра тамо је откривено 400 нових случајева коронавируса и то у граду у којем постоји само једна болница са реанимацијом за 12 кревета. Али локални предузетници више се плаше сиромаштва него пандемије.

Прочитајте још:  Рудари „Колубаре“ због недостатка заштитне опреме и небриге режима масовно заражени са корона вирусом!




„Ми смо сто посто туристички град. Како се туризам може зауставити? Умрећемо од глади! Пола године нема прихода. Продао сам ауто, држим се са последњом снагом, а они желе да нас докрајче? Нећемо се дати“, каже Фернандо Фреитас, власник хотела.

Посета плажи била је скупа за председника Чилеа. Себастијан Пињера кажњен је са скоро 3,5 хиљаде долара за фотографију без маске. Према локалним правилима, можете уклонити заштитну опрему на плажи ако се поштује социјална удаљеност од два метра, а Пињера је прекршио правила за селфи са дамом и сада ће то платити.

Будни грађани не могу се преварити. Становници Тексаса били су огорчени инсценираном, по њиховом мишљењу, вакцинацијом “Фајзер” у етеру локалне телевизије: пажљивим гледаоцима се чинило да су лекари имитирали ињекцију. Болница је негирала оптужбе, али је обећала да ће вакцинацију поновити.

Сједињене Државе поново су обориле антирекорде у порасту случајева коронавируса дневно – скоро 250 хиљада људи више. Укупан број оболелих приближно је 18 милиона.

Индија, која је на другом месту, прешла је границу од 10 милиона заражених. По броју умрлих земља је на трећем месту, иза Сједињених Држава и Бразила.

[table id=1 /]



Превод са руског и приређивање: “Борба за веру”

Извор: https://cdn-st2.rtr-vesti.ru/

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *