Ер Србија – напредњачка превара века!

0

Етихад (Фото: Depositphotos/rebius)

Од формирања ове компаније постојале су разне сумње у њено пословање нарочито уколико знамо да је у цео овај пројекат и оснивање био укључен гробар српске економије, Млађан Динкић!

Ситуација није нимало сјајна а пандемија је била само окидач у пропадању овог предузећа. Наиме, Влада је донела одлуку да се и ове године финансијски помогне овој компанији али проблем лежи у чињеници да та “финансијска ињекција” има само краткорочно деловање.

Овај Вучићев експеримент ће у 2021. години грађане Србије коштати преко 200 милиона евра а да при том не постоји податак да ли ће и друга страна обезбедити нека новчана средства (Србија има удео 51%, ино партнер 49%).




Просто речено, лаички, ситуација око Ер Србије је следећа:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– 200 милиона евра из џепова грађана Србије је потребно за помоћ овом предузећу у 2021. години. Тиме се само краткорочно решава проблем.

– Од свог оснивања, Ер Србија, на свом сајту није објавила ниједан периодични нити годишњи финансијски извештај.

– Остварује губитак (пре пореза) од преко 2,5 млрд динара просечно годишње.

– Од 2015. године Ер Србија не успева да из прилива из редовног пословања покрије доспеле обавезе, па се мањак средстава надомешћивао задуживањем.

– Kомпанија годинама остварује губитак изнад висине капитала.

Ер Србија од свог оснивања остварује губитак изнад висине капитала што је углавном одлика губиташких државних предузећа. Нагомилане обавезе „појеле“ су капитал. На крају 2019. године укупне обавезе Ер Србије износиле су 41 млрд динара и биле су 1,6 пута веће од укупне имовине предузећа (26 млрд динара),што значи да је компанија остварила губитак изнад висине капитала од чак 15 млрд динара.

Прочитајте још:  Перишић: НАТО спрема замку Србији и Српској




Не чуди овакво стање уколико знамо да је око оснивања ове компаније своје прсте умешао чувени лопов Млађан Динкић а по налогу Александра Вучића.

Још једна превара грађана Србије од стране великог вође “Александар Вучић, те 2013. године, изјавио је да ће нова авио-компанија “Ер Србија” до краја године учинити Србију лидером у региону, а та компанија постати најмоћнија у радијусу земаља са готово 100 милиона становника”.

Уместо најмоћније компаније добили смо још једног озбиљног губиташа!

[table id=1 /]



Извор: Српска Ствар

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *