ДАНАС НАС ЧЕKА ПОЈАВА KОЈУ ЧОВЕK НИЈЕ ВИДЕО ОД 1226. ГОДИНЕ

0

Foto: Profimedia

Наиме, две највеће планете Сунчевог система, гледано са Земље, приближиће се 21. децембра толико близу да ће изгледати попут “двоструке планете”, споја који ће на Земљи изгледати као једна јарка светлосна тачка, што ће према најавама астронома, изгледати спектакуларно.

Задњи пут оваква коњукција забележена је 1226. године, 4. марта. Поређења ради, то је било време када је монголски цар Џингис-кан освајао велике делове Азије, а Европа је још увек била генерацијама далеко од ренесансе.

Овакво приближавање Јупитера и Сатурна, може се приметити, прилично је ретко. Следећа таква коњукција, предвиђају астрономи, биће тек 2080. године. Kоњукција звезда могуће је и објашњење “Божићне” или “Витлајемске звезде”. Наиме, према Еванђељу по Матеју звезда је Света три краља довела у Витлајем где се родио Исус. Неки научници верују да је та појава могла бити ретка трострука коњункција Јупитера, Сатурна и Венере, преноси портал РТЛ.

Стручњаци кажу како ће се овај редак догађај моћи пратити на ведром небу око сат времена након заласка сунца 21. децембра, зимског солстиција. Тако блиска појава на небу неће се поновити све до 15. марта 2080. године.

[table id=1 /]

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Еспресо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *