„Сваки нормалан човек који је прочитао више од пет страна историје зна да не постоји македонски идентет“

0
Georgid/Depositphotos

Министар одбране Бугарске Kрасимир Kаракачанов изјавио да свако ко је прочитао више од пет страна историје зна да не постоји македонски идентитет

Kаракачанов је, како преноси портал Плусинфо, изјавио је македонски идентитет не може да се одвоји од бугарског. За њега је сада проблем што у Северној Македонији нема бугарских медија који ће ширити пропаганду источног суседа.

„Сваки нормалан човек који је прочитао више од пет страна историје зна да не постоји македонски идентет, одвојен од бугарског пре 1944. године“, поручио је Kаракачанов.
Он је такође поново да Бугари и Македонци говоре исти језик. „Не можеш да једеш руку која ти помаже и која ти је братски и благородно дата у буквалном смислу, а братски зато што смо ми један народ и говоримо један језик“, казао је Kаракачанов.

За бугарског министра одбране сада је проблем што у Северној Македонији нема бугарских медија који ће ширити пропаганду источног суседа.

„Бугарски хмедији у Македонији нема. Има српских, има свакаквих, али бугарске нема. И Скопље наставља да тврди да су они нормално, демократско и плурално друштво.

За 30 година колико је Македонија независна држава ни један бугарски медиј се није одлучио да извади лиценцу и да се шири. По кабловским мрежама нема бугарске телевизије, по трафикама нема бугарска штампа. Они тврде да су променили однос према Бугарском и ви верујете у то? Ја им не верујем“, закључио је Kаракачанов.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Танјуг

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.