“Сваки нормалан човек који је прочитао више од пет страна историје зна да не постоји македонски идентет”

0
македонија, раскол, македонији

македонија Georgid/Depositphotos

Министар одбране Бугарске Kрасимир Kаракачанов изјавио да свако ко је прочитао више од пет страна историје зна да не постоји македонски идентитет

Kаракачанов је, како преноси портал Плусинфо, изјавио је македонски идентитет не може да се одвоји од бугарског. За њега је сада проблем што у Северној Македонији нема бугарских медија који ће ширити пропаганду источног суседа.

“Сваки нормалан човек који је прочитао више од пет страна историје зна да не постоји македонски идентет, одвојен од бугарског пре 1944. године”, поручио је Kаракачанов.




Он је такође поново да Бугари и Македонци говоре исти језик. “Не можеш да једеш руку која ти помаже и која ти је братски и благородно дата у буквалном смислу, а братски зато што смо ми један народ и говоримо један језик”, казао је Kаракачанов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За бугарског министра одбране сада је проблем што у Северној Македонији нема бугарских медија који ће ширити пропаганду источног суседа.

“Бугарски хмедији у Македонији нема. Има српских, има свакаквих, али бугарске нема. И Скопље наставља да тврди да су они нормално, демократско и плурално друштво.

За 30 година колико је Македонија независна држава ни један бугарски медиј се није одлучио да извади лиценцу и да се шири. По кабловским мрежама нема бугарске телевизије, по трафикама нема бугарска штампа. Они тврде да су променили однос према Бугарском и ви верујете у то? Ја им не верујем”, закључио је Kаракачанов.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *