”МИНИ ШЕНГЕН” ЗА МИГРАНТЕ: Следеће године крећу са Блиског Истока и Северне Африке и то у СРБИЈУ!

0

Мигранти (Фото: Printscreen/Youtube)

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је главна сврха “мини Шенгена” стварање јединственог административног простора на западном Балкану за прихват стотина хиљада избеглица са Блиског истока и из северне Африке, које би могле да крену ка ЕУ следеће године, након што се светска економска ситуација погорша.

“ЕУ поздравља ‘мини Шенген’ и укидање контроле на границама између држава западног Балкана, јер јој је то у интересу. Зато и жмури на једно око на гушење демократије, као и на корупцију и организовани криминал у Србији, пошто јој је важније да заустави талас избеглица ван својих граница”, рекао је Јеремић за канал “Центар”, пренела је Народна странка.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, прецизирао је да је Бечком конвенцијом о међународним односима утврђено да оно што потпишу министар спољних послова, премијер или председник једне државе, обавезује ту државу, без обзира да ли су они то потписали са или без овлашћења, у складу или не са домаћим законима и уставом.



“Тај потписник може сутра завршити у затвору, али оно што је потписао у име те државе остаје да је међународно обавезује. То јасно стоји у Бечкој конвенцији о међународним односима, чији смо и ми потписник. Зато ће бити веома тешко повући се из међународних споразума које је потписала садашња власт”, рекао је Јеремић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Јеремић је навео да Турска на својој територији “држи милионе избеглица” са Блиског истока јер је од ЕУ за то добила новац, али да би “те паре могле да се испоставе недовољним”.

Прочитајте још:  Крај корона агенде и у Србији: Укидање свих мера већ од марта?

“Истовремено, познато је да председник Турске Реџеп Тајип Ердоган није најпоузданији партнер. Реч је о популисти којем би једног тренутка могло одговарати да каже избеглицама: ‘Хајде сада сви слободно ка Европи’. А знамо да ЕУ неће да их прими”, рекао је Јеремић и додао да ти људи могу да заврше само у простору “мини Шенгена”.

[table id=1 /]



ФоНет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *