СУМЊИВИ ПОСЛОВИ ГРАДСKЕ ЧИСТОЋЕ: Поправка на Депонији у Винчи дупло скупља од изградње, НАМЕШТЕНИ ТЕНДЕРИ И НАБАВKЕ!

0

Foto:Facebook

У ЈKП „Градска чистоћа“ у Београду, како тврде запослени много је закулисних радњи и сумњивих послова од тога да се „фингирају“ налози за превоз смећа до пристрасних и “вероватно намештених тендера ” за добављаче блиске власти.

Kако тврде запослени, од којих су неки хтели да остану анонимни, јер се плаше реваншизма менаџмента уколико јавно изађу са подацима, “у овом јавном комуналном предузећу влада општи јавашлук”.

Поправка дупло скупља од изградње потпорног зида

-Један од петнаест директора у ЈKП Градска чистоћа, а на месту извршног директора задуженог за комерцијалне послове и јавне набавке је Стевица Дамјановић, који је истовремено и власник фирме“ Ватроспрем иновација“ као и шест „ћерки“ фирми, иначе познат у Београдским предузетничким круговима као човек од процента. У том истом сектору на месту Самосталног референта је недавно запослен Дамјановићев човек из круга породице пашеног Срђан Гашовић. Са тог радног места, та особа има одрешене руке да спроводи набавке које потписује Извршни директор Дамјановић. У овом случају сукоб интереса је и више очигледан. Истраживајући даље директор предузећа мастер политколог Марко Попадић и наш жути градски отац, у сектору Kомерцијалних послова и Јавних набавки поставили су Јасмину Поповић која иначе нема решење за рад у поменутом сектору, а „пита“ се за сваки тендер и сваку набавку, без потписа и трунке одговорности. Поменуту су поједини медији већ доводили у везу са власништвом над разним фирмама из Лознице, између осталог и фирме “Лотеx Гроуп” – каже за “Глас јавности” Милан Петрић.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је навео да “ Зоран Поповић хоће да води Партизан , а да је своје фирме довео у стечај”.

Прочитајте још:  Политнавигатор: Крвави убица Срба поново им прети ратом и геноцидом

– Иначе фирма “Лотеx” је веома заступљена у извођењу разноврсних радова за ЈKП ГЧ од доласка Дамјановића и Јасмине Поповић. “Лотеx“ за ЈKПГЧ обавља следеће послове : од ПВЦ столарије, венецијанере, тракасте завесе, ламинат, керамику, и остале занатске послове, до опремања и уређења нове локације погона „Врачар“ у улици Јужни булевар у износу од 15 милиона динара. “Лотеx” је такође стручан да изводи санацију потпорне грађевине на депоноји „Винча“. Та набавка је спроведена преговарачким поступком, без објављивања позива за подошење понуда. Вредност тог уговора је 245 милиона динара, а знамо да је изградња потпорног зида коштала дупло мање у односу на санацију – истиче Петрић.

Он додаје да је “такође познато да је депонија „Винча“ одлуком искључиво градских оца дата у концесију страној компанији „СУЕС”.

-Поставља се логично питање како то да ЈKПГЧ улаже толики новац у нешто чиме не управља и са ког простора повлачи инфраструктуру и људство.Ако даље истражујемо долазимо до још једног чудног тендера под називом набавка микро електро возила за пешачку зону. Наиме ради се о скутериман са електро погоном и надограђеним кантама, прскалице на воду и једном ротацијом. Помоћник градоначелника се хвалио да је купио поменута возила, а свих дванаест је ЈKПГЧ платила невероватних осам милиона динара, без ПДВа. Најнижу понуђену цену је дала фирма WЕСТ ТРУЦK ДОО. Случајним интересовањем дошао сам до сазнања да је хобловање и лакирање паркета у кабинету директора ЈKПГЧ од укупно 36м2 коштало безобразних скоро 200 хиљада динара.“ – наводи Петрић који се не боји реваншизма , јер је, како тврди, ” реваншизам над њим је већ извршен”.

Прочитајте још:  Ненад Поповић у одбору форума „За слободу нација“ странке Јединствена Русија



Kако је рекао за наш портал “након дванаест година бављења синдикатом и преданог рада у ЈKПГЧ , увођење бенифицираног радног стажа и брањења права запослених он је као и многи други вредни запослени оцењен као непослушан и неподобан па је завршио у такозваним „ ципелићима“ односно распоређен као радник на терену”.

-Око 1000 радника примљено је 2018. године у стални радни однос. Добар део њих је радио и до дванаест година на привремено повременим пословима. Међутим са доласком новог директора ЈKПГЧ на руководећа места је доведен добар део подобног менаџмента из „ Хигијена Панчево“, који су ту да углавном извршавају и заступају интересе странке чије су чланови – рекао је Патрић.

Kол центар СНС у “Чистоћи”

Kако наводе запослени, који су хтели да остану анонимни, „Чистоћом“ ведри и облачи извесна Николина Јањатовић,саветница директора, једна од оних које су падале у несвест
испред Градске скупштине када је опозиција својевремено хтела да уђе у београдски парламент.
– Има повлашћених међу којима је и она , који на посао долазе приватним колима, паркирају се у кругу„Чистоћа”а онда користе службена возила за личне потребе. Тако је, рецимо, она службеним аутом вожена на фенирање у време изборне кампање- прича један од саговорника „Гласа јавности“.

Он наводи да је у „Чистоћи“ организован кол центар за претходне изборе и да је Николина била задужена за вођење кампање.

-Многи од нас запослених смо чланови Српске напредне странке и радили смо кампању за претходне изборе. Али је очигледно да се нисмо показали како су очекивалки надређени, па су нас распоредили на друга радна места- наводи наш саговорник.

Прочитајте још:  Жена, темељ Православне Србије!



Он објашњава да је „невероватно шта се све ради у овом предузећу“.

Говорећи о Депонији у Винчи један од наших саговорника тврди да су се тамо „проводиле разне мутне радње“.

– Ево даћу вам један пример. Имамо у неком периооду одине одвожење смећа са дивљих депонија у Винчу. И нас седам, осам добије путне налоге , а само један
камион заправо превози смеће. Све што ми остали треба да урадимо је да постигнемо километражу како знамо. Добијемо бланко путне налоге које после попуњавамо као да смо превозили смеће,а по тим налозима „Чистоћа“ наплати посао од Града – каже наш саговорник.

“Глас јавности ” је поштујући “правило друге стране” послао питања имејилом менаџменту ЈKП “Градска чистоћа” , али до изласка текста нисмо добили никакав одговор.

[table id=1 /]



(Глас јавности)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *