ПУТИН ОДЛАЗИ, А МЕЊА ГА ЖЕНА?! Она је толико моћна да ће много да задрхте ако постане председница Русије!

0

Валентина Матвијенко

Владимир Жириновски, лидер друге највеће опозиционе странке у Русији, именовао је осморо кандидата за које верује да ће највероватније заменити Владимира Путина на месту председника. У шали је и себе додао на списак.

Жириновски је познат по својој страственој, патриотској реторици и конфронтационом стилу, често му се подсмевају и називају кловном у медијима и међу интелигенцијом, али је он дефинитивно најпопуларнија политичка фигура изван владе, преноси РТ.

Он је оснивач и лидер десничарске Либерално-демократске партије Русије, заменик председника руске Думе и члан Савета Европе, а у политици се налази скоро 30 година.

Недавна анкета Леваде показала је да је његова “оцена поверења” 13 одсто. То је четири пута више од онога што има најпознатија опозициона личност у Русији – Алексеј Наваљни – 3 одсто.

Он је у недељу, гостујући на руском 1 ТВ каналу, показао списак имена руских политичких фигура који би могли да наследе Путина. На листи се налазе и једна жена и бивши председник.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Жириновски је као првог кандидата навео премијера Михаила Мишустина, који је постао шеф владе у јануару.

Раније непознат великој већини становништва, Мишустин је брзо постао уважена личност, а сада се налази иза Путина по томе колико му грађани верују.

На листи се налази и Сергеј Шојгу, још један званичник који је према анкетама међу најпопуларнијима. Тренутно је министар одбране, а претходно је био гувернер регије Москве. Шојгу је из Републике Тива, на граници са Монголијом, и један је од ретких представника руских етничких мањина у највишим нивоима власти.

Прочитајте још:  Америка увела санкције руском институту који је учествовао у прављењу вакцине против короне

Следећи на листи јесте Сергеј Наришкин, бивши политичар који је сада директор Спољне обавештајне службе Руске Федерације. Сличних година као и Путин, једно време је био укључен у највише нивое руске владе – био је заменик премијера, шеф администрације председника и председник Државне думе.

Актуелни председавајући парламента Вјачеслав Володин такође се налази на листи. Бивши потпредседник владе, Володин је блиски Путинов сарадник, а већ се дуго прича да има председничке амбиције.



Жириновски је именовао и градоначелника Москве Сергеја Собјањина, политичар који понекад дели мишљење у главном граду. Собјањин је заслужан за трансформацију града током свог десетогодишњег мандата, уложивши милијарде у инфраструктурне и козметичке промене. Недавна анкета показала је да му Московљани више верују него Путину.

На листи осморо потенцијалних кандидата налази се само једна жена: Валентина Матвијенко (71). Она је председница Савета Федерације, горњег дома Федералне скупштине. Стални је члан Савета безбедности Руске Федерације. Од 2003. до 2011. била је губернатор Санкт Петербурга. За то време град је изградио важне инфраструктурне пројекте, као што су мостови и кружни пут, а метропола је постала једна од топ дестинација у Европи. Међутим, она није универзално популарна у Санкт Петербургу, а многи су је критиковали јер је подржала модерне градске пројекте који се косе са вековима старом естетиком града.

Најмлађа особа на списку је Алексеј Дјумин (48), тренутни гувернер регије Тула, која се налази 200 км од Москве. Сматра се да је Дјумин на међународном нивоу одиграо виталну улогу у анексији Крима 2014. године, што је он негирао. Пре функције гувернера Туле, био је заменик министра одбране.

Прочитајте још:  БАТАЉОН ''ТУРАН'' КРЕЋЕ НА КАДИРОВА: Туркијска јединица у украјинској војсци (ВИДЕО)

Последње име на листи јесте бивши руски председник Дмитриј Медведев, Путинова десна рука дуго времена. Медведев је далеко мање популаран од свог ментора, а ове године ја напустио улогу премијера како би постао заменик председника Савета безбедности.

Према анкети у децембру, његова оставка проглашена је најбољим политичким догађајем у 2020.

Упркос набрајању многих других кандидата, Жириновски је предвидео да нико од ове осморице неће постати следећи руски лидер.

Уместо тога, како је рекао, следећи председник биће неко на кога је “цела држава чекала више од 34 године” – он сам.

[table id=1 /]



Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *