Није више могао да ћути! Ево шта удишу грађани Србије! (ВИДЕО)

0

Миленко Јовановић (Фото: Јутјуб/Хелм Каст)

Дипломирани метеоролог, Миленко Јовановић, после 38 година пуног радног стажа и 17 година стажа у Агенцији за заштиту животне средине је добио отказ са места начелника за контролу ваздуха у Србији. Разлог је био потпуно невероватан – директор Агенције за заштиту животне средине, уручио му је отказ јер је Миленко урадио исправну дијагностику тренутног квалитета ваздуха у Србији. По сведочењу Јовановића, директор је сам исправљао статистичке податке како би показао да је ниво штетних честица у ваздуху прихватљив, уместо да је ризичан.

Он је истакао да је концентрација честица ПМ 2,5 И ПМ10, у ваздуху, толико велика, да наноси озбиљне здравствене последице по целокупно становниство (респираторни проблеми, малигна обољења итд).



У току разговора гост се дотакао и теме Ковид-19 пандемије и истакао да тренутно аеро загађење у оваквој ситуацији Србији представља дупли проблем. Објаснио је да су другим државама и европским престоницама тај проблем третира не због претеране бриге према људима већ због огромних додатних трошкова лечења које би узроково неквалитетан ваздух и загађена животна средина.

Шта се налази у ваздуху Србији, који су градови најзагађенији, које последице имају грађани и шта су решења сазнајте гледајући емисију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



Извор: Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *