Није више могао да ћути! Ево шта удишу грађани Србије! (ВИДЕО)

0
Миленко Јовановић (Фото: Јутјуб/Хелм Каст)

Дипломирани метеоролог, Миленко Јовановић, после 38 година пуног радног стажа и 17 година стажа у Агенцији за заштиту животне средине је добио отказ са места начелника за контролу ваздуха у Србији. Разлог је био потпуно невероватан – директор Агенције за заштиту животне средине, уручио му је отказ јер је Миленко урадио исправну дијагностику тренутног квалитета ваздуха у Србији. По сведочењу Јовановића, директор је сам исправљао статистичке податке како би показао да је ниво штетних честица у ваздуху прихватљив, уместо да је ризичан.

Он је истакао да је концентрација честица ПМ 2,5 И ПМ10, у ваздуху, толико велика, да наноси озбиљне здравствене последице по целокупно становниство (респираторни проблеми, малигна обољења итд).У току разговора гост се дотакао и теме Ковид-19 пандемије и истакао да тренутно аеро загађење у оваквој ситуацији Србији представља дупли проблем. Објаснио је да су другим државама и европским престоницама тај проблем третира не због претеране бриге према људима већ због огромних додатних трошкова лечења које би узроково неквалитетан ваздух и загађена животна средина.

Шта се налази у ваздуху Србији, који су градови најзагађенији, које последице имају грађани и шта су решења сазнајте гледајући емисију.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Извор: Правда

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.