РУСKИ ЕKСПЕРТ: Kада Русија и Немачка заврше “Северни ток 2”, тек ће осетити шта су амерички бес и нове санкције

0

(фото: © Nord Stream 2 / Paul Langrock)

Руски стручњак Владислав Белов указао је на потешкоће са којима ће се суочити Руска Федерација и Савезна Република Немачка како би обезбедиле функционисање “Северног тока 2” у контексту суочавања са санкцијама САД.
Чак и након завршетка руског гасовода „Северни ток-2“, Американци ће наставити да опструирају повећање испорука гаса из Руске Федерације у Европу новим цевима.

Стручњак је напоменуо да тренутне претње САД-а, које се могу применити у следећем пакету санкција против руско-немачког гасног пројекта, неће постати последња препрека повећању обима испорука гаса Европи Европи.

У том контексту, приметио је да ће у таквој ситуацији будућа судбина СП-2 у великој мери зависити од Брисела, који је раније указивао на спремност руководства ЕУ да се одупру америчким нападима на руски гасовод.

Међутим, чак и након примене овог пројекта, Вашингтон ће и даље негативно утицати на његов рад.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сједињене Државе могу да утичу и на изградњу гасовода у данском делу и на његово функционисање након завршетка радова“, рекао је Белов.

Истовремено, приметио је да „Американци још увек имају много адута који се могу применити у различитим фазама примене Северног тока 2“.

Стручњак је објаснио да америчка страна у свом арсеналу има могућности да успори рад већ спроведеног пројекта Руске Федерације. Kао резултат тога, долази до ситуације у којој ће изградња Северног тока 2 бити завршена, али тада ће се поставити питање почетка њене експлоатације.

По окончању радова на Северном току 2, Русија и Немачка ће имати испред себе нови комплет невоља које су САД припремили да би гасовод почео да дистрибуира гас до Немачке и даље у Европу.

Прочитајте још:  Володин: Вашингтон жели лојалног председника Русије којим може да управља

[table id=1 /]



Wебтрибуне.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *