Џонсон поново увео забрану кретања у Енглеској

0

Борис Џонсон (Фото: АП Пхото/Алберто Пеззали)

Британски премијер Борис Џонсон објавио је поновно увођење оштрих мера на подручју Енглеске, укључујући забрану кретања, ради сузбијања новог соја коронавируса.

Нове оштре мере трајаће најмање до средине фебруара, иако је Велика Британија убрзала процес вакцинације, поставши данас прва земља на свету која користи лако преносиву вакцину компаније Астразенека и Универзитета Оксфорд.

Џонсон је рекао да грађани поново морају да остају код куће, као што им је наређено у марту, током првог таласа пандемије.

Забрана кретања се сада уводи због нове варијанте корона вируса која се знатно брже шири од досадашњих.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Док вам се обраћам вечерас, наше болнице су под већим притиском од корона вируса него било када од почетка пандемије”, рекао је Џонсон.

Према новим правилима, која ће убрзо ступити на снагу, школе и факултети биће затворени за све ђаке и студенте осим за децу радника који морају да иду на посао. Студенти се неће враћати на факултете најмање до средине фебруара.

Све радње које не продају неопходну робу, као и услуге попут фризера, биће затворене, док ресторани могу да припремају једино храну за понети.

Према данашњим подацима, у енглеским болницама је 26.626 заражених корона вирусом, што је раст од 30 одсто у односу на пре недељу дана, и 40 одсто више него од рекордног броја хоспитализованих током пролећа.



Велика Британија се претходних седмица суочила са забрињавајућим скоком броја нових инфекција, преноси Бета.

Здравствене власти региструју више од 50.000 нових инфекција дневно, откако је 29. децембра први пут пређена та граница.

Прочитајте још:  Ивковић В. - Милинчић М. о садашњим догађањима

Власти су данас пријавиле 407 смртних исхода од коронавируса, чиме је број умрлих повећан на 75.431. Више мртвих у Европи има једино Италија, 75.680.

Шкотска је раније данас увела забрану кретања до краја јануара.

Шкоти од сутра неће смети да излазе из домова, осим због неодложних ствари, ради смањења притиска на здравствени систем.

Према новим правилима, Шкоти могу да вежбају на отвореном, али смеју да се састану највише са једном особом из другог домаћинства.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *