Ко је Брано Мићуновић

0

Брано Мићуновић

Вест да је у Будви данас приведен црногорски бизнисмен Бранислав Брано Мићуновић шокирала је не само црногорску већ и јавност у целом региону, с обзиром на то да је реч о човеку за којег деценијама већ важи правило да се његово име не изговара олако, оцењују медији.

Од тренутка када су кренуле приче о томе да је Црна Гора „шверцерска Мека”, име овог Никшићанина је у подгоричким и регионалним медијима помињао заједно са Милом и Ацом Ђукановићем, Веселином Баровићем, Ратком Кнежевићем, Станком Суботићем…

Име Брана Мићуновића је први пут у медије доспело када је 1983. године у Немачкој убијен Стјепан Ђурековић, бивши директор маркетинга хрватске Ине, а за чије убиство су много година касније на доживотне робије у Немачкој осуђени бивши припадници југословенске тајне полиције Јосип Перковић и Здравко Мустач.

Мићуновић, званично, није припадао ниједној политичкој партији, што не значи да је био политички пасиван.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У јесен 1992. године, пренели су тада медији, није му се допала идеја да Војислав Шешељ у Никшићу одржи страначки скуп, па га је са својом дружином чекао на прилазу граду.

Митинг радикала није одржан.

Десет година касније, 2002. године, Шешељ га је оптужио за умешаност у криминал и убиства Горана Жугића, саветника црногорског председника за безбедност.

Шешељ је, како су пренели медији, тада рекао да је Мићуновић толико моћан да је „прави председник Црне Горе”, који „држи у шаци” и самог Мила Ђукановића.

Мићуновић је, према писању медија, у време НАТО бомбардовања штитио тадашњег лидера ДС-а Зорана Ђинђића, који је то време провео у Црној Гори.

Прочитајте још:  ПИСМО И ПИТАЊЕ РОЂАКУ ЈАКОВУ: Шта је истина о трансферу оружја за Чешку?

Иначе, када год су медији покушавали да објасне мрежу организованог криминала која дрма Балканом и шире, готово у сваком тексту Брано Мићуновић је био на првом месту, представљајући га као човека од којег све зависи, као и да има и своју војску, преноси Танјуг.



Мићуновићу одређено задржавање до 72 сата

ПОДГОРИЦА – Браниславу Брану Мићуновићу одређено је задржавање до 72 сата, потврдио је за подгоричке Вијести његов адвокат Данило Мићовић.

Мићуновић је раније данас приведен у Будви.

Према информацијама портала, са Мићуновићем је приведено још неколико људи из обезбеђења код којих су пронађена два пиштоља.

Додаје се да је аутомобил Мићуновића зауставила полицијска патрола на кружном току на улазу у Будву.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *