Ово нису смели да вам кажу: Kолико је опасно живети у близини 5Г базног места?

0
мреже

5Г мрежа (Фото: Depositphotos, jamesteohart)

Процењује се да ће током наредних 20 година бити постављено преко 800.000 5Г ц́елијских торњева широм Сједињених Држава, од којих ц́е се вец́ина налазити у градовима и њиховим резиденцијалним насељима.
Сличну динамику и пропорцију можете очекивати и у вашој држави.

То је изазвало буру код многих грађана, јер би постављање базних станица значило невиђени пораст и електромагнетног поља (ЕМФ) и радиофреквентног зрачења.

Сматра се да ове врсте зрачења узрокују неколико здравствених проблема, упркос Федералној комисији за комуникације (ФЦЦ) и добављачима попут АТ&Т и Веризон који уверавају јавност о њиховој безбедности.

Ево неких здравствених ризика повезаних са живљењем у близини 5Г базног места:




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Стално излагање ЕМФ-у и радиофреквентном зрачењу може проузроковати електромагнетну преосетљивост
Електромагнетну преосетљивост или ЕХС карактеришу различити неспецифични симптоми, а сви се приписују изложености погођеног појединца ЕМФ-у. Према Светској здравственој организацији (СЗО), ови симптоми укључују дерматолошке проблеме попут црвенила и пецкања коже, као и неурастеничне и вегетативне симптоме као што су умор и малаксалост, потешкоц́е у концентрацији, пробавни поремец́аји, лупање срца, мучнина и вртоглавица.

СЗО међутим тврди да ови симптоми нису део било ког препознатљивог синдрома.

Стално излагање ЕМФ-у и радиофреквентном зрачењу може изазвати „микроталасну болест“
Вец́ина зрачења модерних базних станица углавном се састоји од високофреквентних радио таласа или микроталаса. То значи да живот у близини такве станице може узроковати да поједине особе покажу оно што је данас познато као „синдром микроталасне болести“.




Совјетски истраживачи су педесетих година прошлог века први пут идентификовали синдром микроталасне болести код радника који су били у контакту са радиофреквентним зрачењем.

Прочитајте још:  Масони подржали изградњу 5Г мреже

Према Социетy оф Оццупатионал Медицине, главне клиничке манифестације стања укључују дермографизам, туморе, промене крви, репродуктивне и кардиоваскуларне абнормалности, депресију, раздражљивост и оштец́ење памћења.

Поред тога, рад објављен у часопису Интецх Опен приметио је да близина ЕМФ-у може представљати потенцијални ризик од рака код људи. То је зато што микроталасно зрачење може да индукује апоптозу, или ц́елијску смрт.

Стално излагање ЕМФ-у и радиофреквентном зрачењу може проузроковати проблеме у понашању и когнитивне способности
ЕМФ зрачење може утицати на неуронску активност мозга, па чак и индуковати апоптозу или ц́елијску смрт у мозгу. То може резултирати смањењем памћења, промењеним развојем мозга, хиперактивношц́у и другим проблемима у понашању.

Упркос супротним тврдњама, постоји све више доказа да микроталасно зрачење, какво емитују торњеви мобилних телефона, није само неуротоксично вец́ и генотоксично. То значи да су способни да нанесу велику штету генетском материјалу.




Стално излагање ЕМФ-у и радиофреквентном зрачењу може проузроковати развој хроничних болести
Према истраживачу Мартину Л. Полу, калцијумови канали у ц́елијама се отварају када електрично окружење тела поремети ЕМФ зрачење које емитује ВиФи и мобилни телефони.

То, каже истраживач, доводи до тога да вишак калцијума улази у ц́елије, што доводи до производње једињења званог пероксинитрит. Познато је да моц́ан и штетан оксиданс – перокситнитрит разграђује и оштец́ује ц́елијске мембране, као и да ремети функцију митохондрија и покрец́е ц́елијску смрт.

Такође је повезан са развојем мноштва хроничних болести попут Алцхајмерове болести, кардиоваскуларних болести, инфламаторних болести црева, мултипле склерозе и одређених врста карцинома.

5Г базна места се изводе и граде брзом динамиком. То значи да заштита себе и својих породица од њихових штетних ефеката мора увек бити наш приоритет.

Прочитајте још:  Долијала украјинска глумица, не би више да сече главе (видео)

[table id=1 /]



Wебтрибуне.рс

Извори:

ДаилyМаил.цо.ук

Сацраменто.ЦБСЛоцал.цомЕХЈоурнал.БиоМедЦентрал.цом

WХО.инт

Ацадемиц.ОУП.цом

ИнТецхОпен.цом

БиоМолТхер.орг

ОнлинеЛибрарy.Wилеy.цом 1

ОнлинеЛибрарy.Wилеy.цом 2

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *