Нису све маме исте: Ево на који начин се жена мења када постане мајка девојчице!

0

(Фото: Profimedia)

Девојчице су обично мирније, нежније, осећајније и баш зато жена која добије кћерку промениће се на неке посебне начине.

По чему се разликују маме дечака од мама девојчица?

1. Постаје још нежнија

Kада добију кћерку, многе жене открију неку своју нову, још нежнију и мекшу страну. Осете унутрашњи мир и спокој какав нису никада пре! Kако време пролази, схватају колико су се заправо промениле и да више немају толику потребу за, на пример, непредвидивим и узбудљивијим стварима као пре. Почињу да уживају у миру.

2. Жена више пажње обраћа на поимање слике о сопственом телу

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Свака жена има несигурности, тренутке када се не осећа добро у сопственој кожи, када жели да буде мршавија, има тањи струк или веће груди. Помислиће, па рећи и наглас, колико је незадовољна својим телом, али када на свет дође њена мезимица која ће упијати сваку мамину реч, жена ће схватити да би такав поглед на сопствено тело могла да пренесе и на своју кћерку.

То је последње што мајка жели! И због тога ће почети да пази шта говори пред маленом, али и покушати да промени незадовољство изгледом како би и њена девојчица схватила да не мора да изгледа на одређени начин како би била срећна и задовољна.

3. Спознаће неке нове страхове

Свесна опасности које могу задесити жену у овом свету, како расте њена кћерка, тако ће расти и мајчини страхови за њену будућност у свету у којем је једна од шест жена жртва покушаја или извршеног сексуалног насиља.

Прочитајте још:  Владика Николај Велимировић: Разочарањима Бог васпитава људе!




У свету у којем 60 одсто жена доживи узнемиравање на послу, у којем је једна од пет девојчица жртва злостављања, и жене које су пре мајчинства биле потпуно неустрашиве када добију кћерку спознаће неке страхове – и то је потпуно нормално. Мајка се у сваком тренутку брине за сигурност свог детета и жели да га заштити од сваког зла.

4. Лакше ће се наљутити

Страх ће, неизбежно, у једном тренутку прерасти у љутњу. Жена ће се љутити на неправду коју жене свакодневно трпе у свим аспектима живота и биће свеснија тога због чега се заправо води борба за женска права, за једнаке плате и право на заштићеност од сексуалног узнемиравања на радном месту. Мајка ће се, попут праве маме лавице, борити за бољи свет у којем ће одрастати њена кћеркица.

5. Постаће храбрија

Та храброст подразумева изражавање сопственог мишљења без страха шта ће други мислити о томе, прозивање неправде, заузимање сопственог става чак и када се он коси са ставовима већине, постављање граница у односу с људима и захтевање бољег – за себе и за људе око ње.

Знајући да је њена кћерка гледа и учи из њеног понашања, мајка ће се понашати храбро на начин на који жели да се и њена кћерка понаша једног дана. Kа циљевима ће корачати далеко одлучније. Имаће жељу да њена мезимица зна како то изгледа када жена следи своје снове.

[table id=1 /]



Stil.kurir.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *