ФБИ упозорава: Mогући оружани протести ако Трамп буде смењен

0

Трампове присталице (фото АП - Џ.Б)

Федерални истражни биро (ФБИ) упозорио је на могућност оружаних протеста у Вашингтону и главним градовима 50 америчких савезних држава уколико Доналд Трамп буде смењен пре истека председничког мандата, 20. јануара.

То је објавио „Еј-Би-Си њуз“, наводећи да је ФБИ „добио информације да неидентификована наоружана група намерава да се 16. јануара упути у Вашингтон“.

„Упозорили су да ће се, ако Конгрес покуша да уклони Трампа активирањем 25. амандмана Устава, догодити огромни нереди“, наводи се у извештају обавештајне службе, објавио је новинар „Еј-Би-Сија“ Арон Катерски.

Та група је, како се наводи, позвала на упаде у зграде локалних и савезних управа ако Трамп буде опозван пре инаугурације Џоа Бајдена као новог америчког председника.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

​Планирано је да протести наводно трају све до 20. јануара, а да би 17. јануара на мети могао да се нађе и Капитол.

Неименовани извори су навели да је ФБИ позвао полицију да појача безбедносне мере широм земље.

Америчке власти, наиме, намеравају да распореде до 15.000 припадника Националне гарде у Вашингтону уочи и током инаугурације Бајдена.

Подсетимо, републиканци у Представничком дому америчког Конгреса блокирали су у понедељак захтев демократа за опозив Доналда Трампа.

Демократе су предложиле резолуцију којом се потпредседник Мајк Пенс позива да покрене поступак у складу са 25. амандманом америчког устава што би омогућило склањање председника Доналда Трампа с функције.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *