Од наших реакција зависи хоће ли друге жене решити да проговоре

0

(Фото: Pixabay/ Tumisu)

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић казала је данас да је спремност неколико младих жена да проговоре о личним трагедијама у виду силовања и сексуалног узнемиравања, „ставила цело друштво пред велики испит зрелости”, као и да ће од реакције јавности зависити да ли ће се и друге жене решити да проговоре.

Она је гостујући на РТС-у оценила да је задатак читавог друштва да створи атмосферу у којој се „жртва било каквог вида насиља неће плашити да га пријави”.




„Нема места никаквој релативизацији или тривијализацији њихових личних трагедија, које смо имали прилике да видимо и сада већ преласка и пада на овом другом колквијуму где су већ почеле неке дневне новине да извештавају износећи недопустиве детаље из њихових исказа”, додала је Јанковић, јавља Бета.

Према њеним речима, у јавност се износи оно што је питање да ли су ове девојке хтеле и расправља о детаљима, додајући да је ту „и карикатура на коју сам јуче упозорила која је у недељнику НИН, јер се ставља у везу нечија лична траума са хумором”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Нема места ни хумору ни сарказму, нити има места стављању у било какав контекст политике”, рекла је Јанковић.

[table id=1 /]



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *