Шта Срби морају да ураде да би опстали! Пети део: Политички монопол

0

Шта Срби морају да ураде да би опстали

Из политичке економије смо научили да се на економским односима заснивају сви односи у друштву. А економске односе уређује политички систем.

Политички систем у Србији служи онима који располажу политичким монополом да систем економских односа одржавају тако што ће вредност туђег рада да се прелива у њихове џепове. И све док је такав систем на делу, економски или било какав други напредак у Србији је просто немогућ.

Дакле, тек када разбијемо политички монопол можемо да поставимо економски систем расподеле добара који ће да користи свима, а не само одређеним привилегованим групама. Како један мој познаник рече: једини посао државе је да разбија све врсте монопола. Тек када разбијемо политички монопол, разбићемо и економске монополе. Разбијањем економских монопола, произвођачи ће бити мотивисани да раде и стварају за добробит свих.




Србији је потребан систем који ће, пре свега, да спречи стварање политичког монопола, а следствено томе и свих осталих монопола.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наставак и комплетну аудио књигу можете да послушате на следећој вези:

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *