Јабуково сирће и прокувана вода: Природан еликсир који лечи многе болести

0

(Фото: Пиксибај)

Оптимална доза јабуковог сирћета коју треба узети у току једног дана јесте раствор од две кашике сирћета у млакој, претходно прокуваној води, уз додатак две кашике меда, пише стил.курир.рс

Овај еликсир помаже код болести грла, код неуредне пробаве, слабе циркулације и размене материја у организму. Препоручује се и код болести срца, бубрега и крвних судова. Према неким изворима, добро се показало у повећању плодности и у лечењу ноћног мокрења код деце. Јабуково сирће снижава повишени крвни притисак и одличан је савезник у очувању витке линије.

Против свраба на кожи препоручује се спољна употреба разблаженог сирћета, а трљање и масирање овим раствором изванредно прија и потпуно здравим особама. Осим осећања свежине које дуго траје, овакве „киселе купке” дају кожи мекоћу, влажност и здраво руменило.

Отклања осећај умора

У својству облога или средства за утрљавање, јабуково сирће се примењује код проширених вена; у комбинацији са унутрашњом употребом сирћета, преласком на здравију исхрану и чишћењем организма, постижу се добри резултати. На исти начин, јабуково сирће олакшава и неке реуматске болести и отклања осећај сталног умора, на који се жали све више људи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Неразблаженим јабуковим сирћетом испира се грло код првих знакова прехладе, а препоручљиво је понети на пут (поготову лети) бочицу сирћета да би се спречиле нелагодности у пробави које се обично везују за промену воде и хране.

Против хроничног умора: Помешати три кашичице јабуковог сирћета са шољом меда, сипати у теглу и узимати свако вече пред спавање по две кашичице ове мешавине. Други начин је да кашичицу сирћета сипате у чашу воде и пијете за време ручка.

Прочитајте још:  Жене "нањуше" своју сродну душу: Ако је супротно од текста - оставите га!

Против главобоље: Попити чашу воде у којој су размућене две кашике меда и две кашике јабуковог сирћета.

Против опекотина: На опекотину нанети јабуково сирће неколико пута. То ће спречити појаву плика и ублажити бол.

За снижавање крвног притиска: Три пута дневно пити чашу воде са две кашичице јабуковог сирћета.

За испирање грла: У чашу воде сипати кашичицу сирћета и испирати грло на свака два сата.

Против болова у синусима: На сваки сат, седам пута попити чашу воде у којој је размућена кашичица јабуковог сирћета.




Против реуматичних болова у зглобовима: Болна места у току ноћи обложити платненом тканином која је добро натопљена јабуковим сирћетом, а одозго увити сувом фланелском тканином. Уз сваки оброк попити чашу воде у којој је размућено десет кашичица јабуковог сирћета.

Против екцема: Оболела места мазати јабуковим сирћетом четири пута дневно и три пута у току ноћи. Убрзо ће екцем и свраб нестати.

За мршављење: Свако јутро на празан желудац пити чашу воде са једном до две кашичице сирћета или уз сваки оброк попити чашу воде са две кашичице сирћета. Терапија траје два месеца. Јабуково сирће утиче на сагоревање сувишног масног ткива.

Против проширених вена: Сваког јутра и вечери истрљати чистим јабуковим сирћетом кожу преко проширених вена и два пута дневно попити чашу воде са две кашичице сирћета. Ова терапија траје месец дана.

Против митисера: Један део јабуковог сирћета измешати са осам делова воде и том течношћу три пута дневно прскати лице.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *