Ако се пије редовно, овај напитак може да помогне у скидању масних наслага: Тврди нутрициониста!

0

Shutterstock

Хидратација је веома битна и за кожу и за тело. Да би метаболизам добро радио, потребно је уносити минимум 2л воде дневно. Вода је врло моћна за постизање топ форме, али постоји напитак који још повољније делује на мршављење.

И нутриционисти су потврдили да је зелени чај врло моћан напитак.




“Вода је увек добар избор, јер нема калорија, а хидрира тело. Међутим, ако тражите нешто што може да вам убрза метаболизам и помогне у разградњи масних наслага, редовно пијте зелени чај”, каже Еми Годсон, нутрициониста.

Зелени чај је пун полифенола и епигалокатехин-3-галата, који је моц́ан антиоксиданс, а истраживањима је доказано да повољно делује на убрзање метаболизма.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У студији коју је објавио Јоурнал оф Ресеарцх ин Медицал Сциенцес, забележена је повезаност конзумирањ зеленог чаја и смањење индекса телесне тежине.

“Поред тога, зелени чај садржи кофеин, који може помоц́и у мобилизацији слободних масних киселина. Ако пијете овај чај пре тренинга имаћете много више енергије, па ћете моћи да одрадите више вежби, а то доводи и до веће потрошње калорија”, додаје Годсон.

Такође, зелени чај може да помогне у смањењу лошег ЛДЛ холестерола према студији објављеној у Нутритион Јоурнал.

[table id=1 /]



(Стил.курир.рс)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *