„Пророчанства“ с друге стране – умро је велики рабин Израела, сада се очекује рат

0

Хиљаде ултраортодоксних Јевреја окупило се у недељу на сахрани чувеног рабина у Јерусалиму, кршећи забрану окупљања у земљи током пандемије. Погребна поворка рабина Месшулама Соловејчика, који је преминуо у 99. години, кретала се улицама Јерусалима у најновијем приказу одбијања ултраортодоскних Јевреја да се повинују ограничењима ради коронавируса.

Велика маса људи окупила се испред куће рабина, игноришући ограничења окупљања на отвореном више од 10 људи. Многи нису носили маске. Хиљаде ултраортодоксних Јевреја обучених у црно продефиловали су поред главног улаза у град ка гробљу на којем је Соловејчик требало да буде сахрањен. Неколико полицајаца блокирало је раскрсницу за учеснике, али изгледа да није предузело никакве мере да спречи недозвољено окупљање.



Алон Халфон, јерусалимски полицајац, рекао је за Канал 13 да полиција нема другог избора осим да дозволи масовни марш. Рекао је да су полицијске акције помогле да се смањи гужва и да је издато скоро 100 новчаних казни због кршења карантина. Али у овако густој средини, са децом међу гомилом, покушај да се мноштво растури било би „неразумно и опасно“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

31. јануара 2021. године очи целог света биле су упрте у Москву, где је, како неки мисле, збивала историја и све то. Међутим, као што смо објаснили у материјалу посвећеном протестима, прича тамо тек почиње и господин Навални неће утицати на светску историју на било који начин, без обзира на ток догађаја. Али у Израелу се, изгледа, управо догодио догађај од историјског значаја. Зашто тако мислимо?

Прочитајте још:  "ТРЕБА УЗЕТИ ШУШКЕ У РУКЕ...": Шта се дешава у Црној Гори? Функционер Миловог режима отворено позива на рат!

Сви разумемо да смо тренутно у невероватно значајном временском периоду који је одређен судбином – у данима које су чекала сва поколоења. Рабин Јошиаху Пинто, шеф „Шуву Израел“ Шлита и Авит Бејт Дин из јеврејске заједнице у Мароку, недавно је послао још једну поруку о томе шта Израел може очекивати у наредним недељама и месецима. Рав Пинто је рекао:



„ВИ ТРЕБА ДА ЗНАТЕ – МИ ЖИВОМО У ВРЕМЕНУ МАШИЈАХА“

Ми се морамо укрепити [духовно], биће тешких времена и многи људи ће умрети.

После тога започиње још један период – период земљотреса. Тада велики рабин умире – и тада ће рат почети.

И после тага ће доћи Машијах, наш праведни искупитељ.

Чувајте овај запис на сигурном и – запамтите га!“

О овом пророчанству смо детаљно разговарали у материјалу Ново пророчанство из Израела: смрт великог рабина, затим земљотреси, па рат. Саму вест је пронашао и поделио наш читалац Jash, након чега је око 20 „бораца против новог светског поретка“ украло вест и пренели је препричану на YouTube или прештампали без навођења извора… Но, ми се не љутимо… А сада прелазимо на ствар.

О томе ко је у Израелу велики рабин, а ко није, то одлучју, свакако, Јевреји. Међутим, судећи по ономе што се догодило на сахрани господина Мешулама Соловејчика, он је био један од великих рабина. У априлу 2020. умро је још један познати рабин – бивши главни израелски рабин Елијаху Бакши-Дорон, али након тога није почео рат, па се можда пророчанство није односило на Соловејчика и на Бакши-Дорона, већ на неког другог рабина – то ми не знамо. Али, ако се имао у виду господин Соловјечик, тада ће рат почети прилично брзо, за шта постоји низ индиректних индикација.

Прочитајте још:  Пророчанства Џорџа Орвела.

У нашем материјалу „Изграђен је Мост преко Амура. Шта ће се даље дешавати?“ већ смо рекли нашим читаоцима о сведочењу човека који је преживео клиничку смрт о овом мосту. Према његовим речима, чим мост Благовешченск – Хејхе буде завршен, рат ће одмах започети.



Испоставило се да је овај мост био невероватно дуго грађен и његово отварање је одлагано 33 пута. Газда је последњи пут говорио о пуштању моста у рад у децембру 2020. године и обећао да ће га отворити у јануару, али опет нешто није успело. Стога, очигледно, сада треба да сачекате отварање у фебруару-марту.

А неки људи већ чекају овај значајан догађај. Потрошивши најмање 10 милиона долара, унајмили су град од хотела у шуми и међу планинама у Канади. Собе су купљене 65 дана и није јасно шта ови конзерватори чекају. О томе смо детаљно говорили у материјалу Опкладе се прихватају за „до 30. марта“: астероид, дифолт или атомски рат?

Сада се опет враћамо на догађаје у Израелу, где се, како пише наш израелски читалац Jash, настављају догађати врло необичне ствари. Тако се пре неколико дана, на јеврејски празник Ту би-Шват, над Храмовном гором појавила дуга.

У самој дуги, као атмосферској појави, нема ничег необичног, али у древним јеврејским изворима она се више пута помиње као знамење нечега. Дуга се, између осталог, појавила као знак краја Потопа. Стога, када се дуга појави на таквом месту и на празник – ово такође може бити знак.



Јевреји су славили Ту би-Шват 2021. године од 27. до 28. јануара. Празник се сматра отварањем низа наредних празника у наредна три месеца, дакле, ако заиста говоримо о знаку, онда је ово знак догађаја који ће се одвијати пре почетка маја . Односно, опет добијамо неке неразумљиве наговештаје март-април.

Прочитајте још:  Протести у Израелу, тражи се оставка Нетанијахуа

Други занимљив догађај је археолошки догађај. Дакле, на југу Израела током ископавања, први пут у историји, пронађене су најређе тканине обојене краљевском пурпурном љубичастом бојом, које датирају из времена легендарних краљева Давида и Соломона. И, како Jash коментарише ову вест, добро упућен у јеврејску мистику – из древних књига је познато да ће се пре доласка Машијаха и искупљења Тхелет – аузур и пурпур открити поново као прелиминарни знак за припрему одеће првосвештеника.

На тај начин, археолошки догађај напрасно постаје мистичан: након што се пронађу тканине, то значи да ускоро треба да се очекује појава Машијаха. Али, пошто ће се он појавит тек након рата, то значи да би рат требао да буде ускоро.

Ко ће против кога ратовати, ми не знамо, али сви потенцијално опасни сукоби и тачке добро су познати нашим читаоцима. Такође, ако верујете у пророчанство о смрти великог рабина, пре рата још увек мора негде бити разорни земљотрес.

Пратимо развој догађаја…

[table id=1 /]



Превод са руског и приређивање: “Борба за веру”

Извор: “Биг оне”

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *