Шта мислите чија је идеја била ЕВРОПСКА УНИЈА?

0

Адолф Хитлер (Фото: Википедија)

Нова књига под називом „ЕУ: Истина о Четвртом Рајху – Како је Хитлер добио Други свјетски рат“, предлаже да је Њемачка једина земља која има користи од Еуропске уније, кажу аутори Daniel J. Beddowes i Falvio Cipollini који тврде да је ЕУ планирана изворно од стране нациста.

Године 1936. Хитлер је рекао у Reichstagu: “Није интелигентно замислити да се у таквој тијесној кући као што је Еуропа, заједнице народа могу одржавати различите правне суставе и различите концепције закона, тако дуго времена.”

Године 1941. Walter Funk, Хитлеров министар економије, покренуло је Europäische Wirtschafts Gemeinschaft (Еуропску економску заједницу – ЕЕЗ) да би успоставио јединствену еуропску валуту. Хитлеров план за интеграције еуропског господарства у јединствено тржиште.




Године 1945. Хитлеров Главни план – Мастерплан (заробљен од стране савезника) укључивао је план за стварање економске интеграције Еуропе и оснивање Еуропске уније на федералној разини. Нацистички план за федералну Еуропу темељио се на Лењиновом увјерењу да: “Федерација је пријелазни облик према потпуном јединству свих народа”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Аутори књиге Daniel J. Beddowes i Falvio Cipollini, каже: “Због чега постоји ЕУ? Тко стварно има од ње користи? А одговор је, наравно, само Њемачка.”

“Није случајно да је готово свака земља у Еуропској унији све сиромашнија док је Њемачка и даље богатија и богатија.”

“Ми можемо мислити да смо побиједили у Другом свјетском рату. Али смо изгубили. Није никакво изненађење да ми сви живимо у Четвртом Рајху.“

“Били свјесни или не, они који подржавају и бране у Еуропску унију подржавају нацистичку насљеђе”.

Прочитајте још:  Илија Петровић: „Паметнима“ није до одбране

Под поглављем наслова “ЕУ је инспирирана и дизајнирана од стране нациста”, аутори тврде: ”Хитлер је био човјек који је први дао задњи сјај плановима које су започели Карло Велики и Наполеони.“




ЕУ је морао добити завршни изглед тијеком Другог свјетског рата од стране човјека по имену Walther Funk, који је био предсједник Reichsbanke и директор банке за међународна поравнања.

“То је био Funk, који је предвидио долазак еуропског економског јединства. Функ је био и министар економије Адолф Хитлера и његов кључни економски савјетник.”

Они настављају: “Нацисти су се хтјели ријешити нереда малих народа који су чинили Еуропу и њихов план је био врло једноставан. ЕУ је Хитлеров сан.”

Књига тврди да није случајност да је ЕУ тако близу Хитлерова плана за послијератну Еуропу.

Према ауторима: “У 1945, Хитлеров “Главни план” је био заробљен од стране савезника. План је укључивао детаље плана за стварање економске интеграције Еуропе и оснивање Еуропске унију на федералној разини.”

“Немогуће је наћи разлику између Хитлеровог плана за нове Сједињене Државе Еуропе, којем би доминирала Њемачка и Еуропске уније какву имамо данас.”

Књига такођер тврди да је конзервативни премијер Ted Heath– “самопризнајући лажљивац и издајица” – платио £ 35,000 фунти како би увео Британију у Еуропску економску заједницу 1973, а нацистички министар пропаганде Joseph Goebbels би тада био поносан на BBC-ову пропаганду уласка у ЕУ.

Завршни дио књиге је поглавље “73 ствари које требате знати о ЕУ (Чињенице које је BBC заборавио рећи)”.




Међу бригама о имиграцији и Заједничкој политици пољопривреде, аутори тврде да је ЕУ наметнула законе попут: “ЕУ је озаконила да су кућне радиности илегалне”, “закони Еуропске уније присиљавају власнике свиња да се морају пријавити за добивање дозвола за ходаље” и “ЕУ жели контролирати глазбу коју сви слушају”.

Прочитајте још:  Дарко Танасковић: Долази талас библијских пропорција, видећемо страшну страну Авганистана!

Такођер тврде: “ЕУ нас је присилила да користимо нове жаруље које су опасније и скупље од старих.”

Гласноговорник либералних демократа је рекао: “Људи су безначајано необични са митовима о ЕУ већ десетљећима, а ова књига је примјер тога. Неки од приједлога су потпуно смијешни. Winston Churchill позвао на “Уједињене еуропске државе” и сумњам да ће га аутор назвати нацистом.

То није први пут да је ЕУ описана као њемачка завјера и план да би се преузела читава Еуропа.

У 1990. години, министар владе Велике Британије, Nicholas Ridley – блиски савезник Margaret Thatcher – био је присиљен дати оставку након што је описао Економску и монетарну унију као “њемачки рекет дизајниран за преузимање цијеле Еуропе”, и рекао да одустаје од државног суверенитета предајући га Еуропској унији је једнако лоше као да сте своју земљу предали Хитлеру.

[table id=1 /]



ИЗВОР: Dalicom news & web, Интермагазин

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *