Магична биљка: Регулише крвни притисак, контролише дијабетес и лeчи болести коже!

0

Фото: Депозит

Коријандер се користи у разним јелима и има оштру арому. Богат је дијеталним влакнима заједно са многим другим неопходним хранљивим састојцима.

Коријандер је биљка јединственог укуса и оштре ароме. Припада породици биљака Апиацеае и често се користи у сировом облику као украс у разним јелима. Може да побољша укус било ког јела и да га подигне својим препознатљивим укусом.

Што се тиче нутритивне вредности ове биљке, она је богата протеинима, витамином Ц и К. Садржи и калцијум, калијум, каротен и фосфор, гвожђе, магнезијум итд. Поред ових, ево још неких здравствених благодати овог биљка.

Лечи кожне болести

Коријандер има антисептична, антифунгална, антиинфламаторна и антимикробна својства која га чине ефикасним у лечењу кожних поремећаја попут сувоће и гљивичних инфекција. Такође је богат антиоксидантима и има дезинфекциона и детоксикациона својства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Регулише крвни притисак

Висок крвни притисак може довести до различитих здравствених проблема. Коријандер помаже у снижавању крвног притиска. Опушта напетост крвних судова и помаже у смањењу ризика од разних кардиоваскуларних болести попут можданог и срчаног удара.

Коријандер се користи у разним јелима

Одржава здравље костију

Богат је калцијумом и другим есенцијалним минералима, те стога помаже у одржавању здравља костију и њиховој заштити од разних болести повезаних са костима попут остеопорозе, као и у одржавању трајности и поновног раста костију.



Здравље очију

Коријандер је богат антиоксидантима и минералима, заједно са антимикробним својствима која помажу у превенцији различитих очних болести попут коњунктивитиса. Спречава макуларну дегенерацију и поремећаје вида.

Има многобројне здравствене користи!

Контролише дијабетес

Коријандер стимулише лучење инсулина и смањује ниво шећера у крви. Стимулишући ефекти коријандера повећавају ниво инсулина у крви, што резултира падом нивоа шећера у крви.

Прочитајте још:  Kако да направите мед од чуваркуће и њиме излечите цело тело: Од болова у уху па до анемије!

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *